Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Reflü ve ekstasistol

Merhaba 18 yaşındayım . Sorunum ekstrasistol. 3 aydır panik atak yaşıyorum bu süreç te çok çarpınti yaşadım 6 defa kardiyoloji ye gittim ama kalbin sağlıklı dediler . Ekstrasistol genelde yemek yedikten sona oluyor bazen efor harcarken veya spor yaparken. Şimdi bunlar tehlikeli mi ? Kalp krizi ne yol açar mi ? Refluden supheleinyorum çünkü ekstrasistol olunca hep Gevirme ihtiyacı yaşıyorum. Reflü ekstasistol yaparmi?

26 Mayıs 2017 18:27
Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol tarafından cevaplandı.

kalp ritminde bozukluk

merhaba hocam, 37 yaşındayım ve yaklaşık 1.5 senedir ağırlık antrenmanları yapıyorum.son zamanlarda kalbimde durup dururken hızlanmalar oluyordu.spora ara verdim ancak bu sefer ayağa kalktığımda ve özellikle yattığımda sağa sola döndüğüm zaman bu şikayetler artıyordu.doktora gittim ve kalbimde fiziksel olarak hiç bir sorun olmadığını bildirdi.holter takıldı ve sonuç olarak ritim bozukluğu olduğunu söyleyip ilaç verdi.ailemde ve bende daha öne kalple ilgili sorunu olan kimse olmadı.düzenlide bir yaşamım var.sadece şunu merak ediyorum.bu sorun başlamadan önce boyun fıtığı tedavisi gördüm. emara girdim ve 10 gün boyunca sırtımdan tens cihazı denen vücuda elektrik akımı ve ısı veren bir işlem gördüm.bu cihaz takıldığı zamanlar vücudumdaki bütün...

24 Ağustos 2016 10:29
Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol tarafından cevaplandı.

SVT,AVNRT Psikolojik olabilirmi

Merhabalar doktor bey. Amcamın gözümüzün önünde vefat etmesinden sonra gelen üzüntüler,sıkıntılar ile kalbimde çarpıntı hissettim ve acile giderken korkmamdan ötürü nabzım daha çok yükseldi.208 ile çekilen ekg de doktorun dediği SVT,AVNRT görülmüş daha sonra yapılan tüm tetkitlerde ekg,eko,kan,holter herşey normal çıktı ve hiç bir sorun görülmedi.Bu olaydan sonra Beloc 50 mg'ma başladım acımız taze olduğundan dolayı bir süre devam etti kısa süreli çarpıntılarım.Ama kabullenmeye başladığımdan beri ne çarpıntım nede atak oluyor.(Ayrıca anksiyete olabilir dendi)6 aylık bir beloc kullanmam tavsiye edildi.Duruma göre bırakıcağımı söylediler.Benim asıl sormak istediğim soru şu bunu tetikleyen olayı anlattım sadece psikolojik yorgunluk,üzüntüden d...

27 Nisan 2016 20:35
Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol tarafından cevaplandı.

WPW Sendromu

Merhabalar Doktor Bey, Kızımda 2 ay önce birden başlayan nefes darlığı ile beraber çarpıntı oluştu ve acildeki doktorlar bunun wpw olduğundan şüphelendiler.Eko ve holterde wpw sendromu tanısı kondu.İlaç tedavisi olmadığını ve ablasyon olması gerektiğini belirttiler.Ablasyon işlemi zor bir işlemmidir? İşlem yapıldıktan sonra herhangi bir risk olurmu? Doktorumuza bunları sorduk fakat herhangi bir cevap alamadık.Çok şiddetli belirtileri yok hafif olduğunu söylediler sadece,bu ablasyon işleminde tekrarlama olasılığını ortadan kaldırırmı acaba ? Şimdiden çok teşekkür ederiz. (Kızım 20 Yaşında )

26 Nisan 2016 20:23
Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol tarafından cevaplandı.

kalp ağrısı

selamın aleyküm hocam benim kalbimin etrafı ağrıyor nefes alırken de kalbimde bir homurdanma, bir ağrı var. yaklaşık 1,5 sene önce kalbime ağrı girince hiç kıpırdayamıyorum kalbim çok kötü ağrıyordu.şuan sürekli ağrıyor, derin nefes aldığımda da çok ağrıyor. sebebini öğrene bilirmiyim hocam. bu arada doktorlara baş vurdum ve şuanda devam görüyorum ama bana kesin bişey söylemediler sizden cevap bekliyorum. doktorlar kalp ritim bozukluğu da var dediler. bunun tedavisi uzun sürebilir mi? herhangi bir ameliyat gerekiyormu hocam.

25 Kasım 2015 13:45
Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube