Sorularda Ara

Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Kalp krizi.

Merhaba 20 Haziran'da kuzenim (50 yasında) kalp krizi geçirdi. Kriz anında camideymiş orada kargaşa sonrası biri kalp masajı yapmış. Ve ambulansla hastaneye kaldırılmış. Süreç hakkında tam bilgimiz yok. Fakat cok kısa sürmemiş. Halen yoğun bakımda ve bilinci kapalı solunum cihazına bağlı yaşıyor. Tespit edilmiş bir hasar yok. Doktorları cok umutlu konuşmuyorlar ayılmadan da vücutta ne hasar olduğunu tam soyleyemeyeceklerini belirttiler. Ben ziyaret ettim bilinçsiz uyuyordu konuştum kalp atışı 112 den 127 ye çıktı. Gözleri açıp kapattı elini oynatdı bunlar bilinçsiz mi oluyor bu süreç daha ne kadar sürer.? Teşekkürler.

13 Temmuz 2014 23:24
Uzm. Dr. Naser Can Doktora Sor

Uzm. Dr. Naser Can tarafından cevaplandı.

tronponin seviyesi ve ekg

hocam ben 40 yaşındayım 20 li yaşlarda bana hafif dereceli mitral kapak prolopsusu teşhisi konuldu yılda 1 veye 2 defa eko baktırarak kontro ettire dediler bende bu işlemleri yaptım 2007 yılında yine hastaneye kontrole gittim her şey normal çıktı ben kendi isteğimle efor testi istedim fakat sonuç kötü çıkyı bana anjio olmam lazım dediler bede adanada anjio oldum sonuç temiz çıktı bundan yaklaşık 1 hafta önce doktora gittim biraz yorgunluk hissi ile bend en kan tahlili ve ekg istediler kan sonuçlarında troponin1 TESTİN pozitif buda kalpte doku ölümü olabilir dediler ekg de ise anlamsız çökme var dediler tam teşhis katamadı tronponin seviyeside 0.024 çıktı gün içerisinde iki efa daha yaptırdım en son 0.024 çıktı ne yapmam lazım tşk ederim

3 Mart 2014 19:08
Uzm. Dr. Naser Can Doktora Sor

Uzm. Dr. Naser Can tarafından cevaplandı.

sol gogus altinda ve kolda agri

Sol göğüs altinda şiddetli halsizlik etkisi veren. Midede şişkinlik hissi ve sol kol o muz arkasinda parmaklara kadar hissedilen bir ağrım oluyor. Göğüs ağrısı yaklaşık 10 dk sürdü ancak kol ağrısı uyuşma hissi ve soğukluk hissi ile karışık devam ediyor. Gecmiste de oluyordu ancak sonuncu cok dahac agrili oldu.Sorun teşkil edebilecek bir durum olabilir mi?i? Gamze di edizer

10 Şubat 2014 03:59
Uzm. Dr. Naser Can Doktora Sor

Uzm. Dr. Naser Can tarafından cevaplandı.

Babamın damarları tıkalı ve kalp kapakcığında sorun var

Babam 67 yaşında kalp krizi geçirdi,anjiyo yapıldı fakat damarları açılamadı.Kalp kapacakcığındada sorun var.By pass ameliyatı olucak.Ameliyatta ölüm riski nedir?Bu durumda ameliyat olması mı daha riskli yoksa ameliyat olmaması mı daha riskli bir durum?

1 Şubat 2014 00:05
Uzm. Dr. Naser Can Doktora Sor

Uzm. Dr. Naser Can tarafından cevaplandı.

Gaz Sorunu

Hocam merhaba, 25 yaşındayım sigara kullanmıyorum. Reflü hastasıyım ve zaman zaman reflü ataklarında kalbim inanılmaz sıkışıyor. Tansiyonum 16.5 seviyelerine çıkıyor midem rahatlayınca düşüyor. Hocam bu gaz problemi kalp krizine yol açar mı? Bu konu da ne gibi tasarruflar uygulamam gerekir? Midemdeki problem yüzünden artık spor bile yapamıyorum hemen bir yanma ve göğüs ağrısı beliriyor.

27 Ocak 2014 08:59
Uzm. Dr. Naser Can Doktora Sor

Uzm. Dr. Naser Can tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube