Sorularda Ara

Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Tıkalı damar

Hocam mrb.yaşım 36. 5 yıl önce kalp spazmı dolayısıyla acile başvurdum.Yapılan tetkik ve anjiyoda cx ve om1 dalı tıkalı olduğundan eriyen stent takıldı.2018 şubat ayında kontrol anjiyosu yaptırdım.tüm damarlarda herhangi bir daralma olmadığı rapor edildi.kullandığım ilaçlar;100 mg ecopirin,5 mg coversyl,10 mg lipitor ve 50 mg selectra.Benim sorum bu ilaçları kullandığım takdirde tekrar tıkanıklık olma ihtimali %kaç? Ve son anjiyo raporuna göre damarlarda iyileşme olduğunu söyleyebilirmiyiz.Sigara kullanmıyorum biraz kilo fazlam var.tşk ederim...

2 Ekim 2018 22:59
Doç. Dr. Murat Turfan Doktora Sor

Doç. Dr. Murat Turfan tarafından cevaplandı.

Kalp yetmezligi

Hocam merhaba hastamız 1 ay önce kalp krizi sonucu anjio oldu kontrolde kalbin normale döndüğü iyileşme sürecinde olduğu söylendi tansiyonlar hep normal gidiyordu lakin 11e 3 bu akşam bunun ciddi bir sebebi olabilirmi?

2 Mart 2018 23:19
Doç. Dr. Murat Turfan Doktora Sor

Doç. Dr. Murat Turfan tarafından cevaplandı.

çarpıntı ile uyanmak

hocam iyi çalışmalar ben geçen hafta gece uykumdan çarpıntı ile uyanmıştım.10 dakika sürmüştü.dün gece yine aynı şekilde çarpıntıyla uyandım.önce 108 di kalp atışlarım sonra daha da arttı yerinden çıkacak gibi.hemen bir taxiyle acile gittim ekg çekti doktor baktı.kalbinde bişey yok dedi.ama ben acile geldiğimde biraz daha yavaşlamıştı yani 110 çıktı ama yolda iken *** *** ** ye kadar çıktı.şimdi bu ekg benim için yeterlimi yoksa holtere gerek varmı? ekg de sinüs taşikardisi abnormal ritm yazıyor.3 hafta önce ekom temiz çıkmıştı.kalbimin durumu hakkında sizinde değerli yorumunuzu almak istiyorum.

7 Aralık 2017 17:37
Doç. Dr. Murat Turfan Doktora Sor

Doç. Dr. Murat Turfan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube