Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Kalp kapak romatizmasi

Hocam mrb eko sonucum TA 120/70 EF%60 Hafif TY tPAB 40 Romatizmal mitral ve trüspid kapak Mitral kapak kalın kalsifik ekojinetesi artmiş Hafif MY Hafif derecede mitral kaçaği Trüspükidinde orta seviyede kaçak Mitral val alani 3.8cm2  hocam bu 3 ay  onceki ekom ...yeni ekomda pab 30 sinirda dendi  , nefes darliklarim oluyo ,Ayrieten alerjik astımim var burun tikanikligim cok sık oluyo ,kalbimde bazen baski hissi hafif carpintilarim oluyo.hocam normal mi kalp le alakalimidir  reflü özafajit grade A da var ?hocam bi hocada bu ekomu şu sekil yorumladı ;kalp yok gibi düsün diyolar pap 60 yüksek olur  ve ilaclarini birak diyen oldu diltizem ve aspirin refluyu arttirir dendi 3-5 yilda eko  ... hocam bu ekoma göre sıkıntili bisey var mi?ecoprin pro...

28 Kasım 2020 06:51
Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Özkan Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Özkan tarafından cevaplandı.

Panik mi kalp mi

Merhaba hocam. Bende son 1 senedir panik atak belirtileri var. Üc sene önce 32 yaşında abimi ani kalp krizinden kaybettik. Ben28 yaşındayım. Bende de olduğunu düşünüyorum bir yıldır. Göğsümde ağrı yok. Sol kolumda bazen bilekte bir acı hissediyorum. Bazen üst kolda. Sanki hep ölecekmişim gibi. Kardiyoloji bir sorun olmadığını söyledi. Sizce ne yapmalıyım lütfen bana yol gösterin lütfen.

4 Kasım 2020 00:47
Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Özkan Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Özkan tarafından cevaplandı.

Kalp rahatsızlığı

Merhaba Doktor bey. Benim kalp sıkışması gibi bir sorunum var. Bazen oturduğum yerde hiçbir sey yapmıyorken bazen de bir işle uğraşırken birden bire kalbime bir ağrı giriyor sanki bıçak saplanıyor gibi. O an nefes alamıyorum çünkü almaya çalıştığımda ağrım daha çok artıyor. Sadece bitmesini bekliyorum. Amca ve babamda da kalp hastalığı mevcut. Yaşım 26. Bana yardımcı olur musunuz? Sizce bende damar tıkanıklığı olabilir mi?

24 Haziran 2019 20:02
Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Özkan Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Özkan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube