Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

72 saatlik holter sonucu

hocam merhaba, 72 saatlik holter cihazı takıldı ve sonuç: TEMEL RİTİM SİNÜS RİTMİDİR. ORTALAMA KALP HIZI ( ) vuru/dk' dır. MİNİMAL KALP HIZI (46) vuru/dk' dır. MAKSİMAL KALP HIZI (145) vuru/dk' dır. TASIARITMY, BLOK, PAUSE İZLENMEDİ. sizce sonuç normal midir ? ara sıra hiç bir sey yokken çarpıntım olmaktadır. bazen geceleri de çok şideetli hissediyorum çarpıntıyı.

23 Mart 2018 20:56
Doç. Dr. Kani Gemici Doktora Sor

Doç. Dr. Kani Gemici tarafından cevaplandı.

Ek atım ve çarpıntı

Ekstrasistol Merhaba hocam ek atımlarla ilgili yaklaşık bi buçuk yıldır dönem dönem atımlarım oluyor ama son altı Aydır daha yoğun olmaya başladı ailemde ani ölüm be kalp rahatsızlığı kimse de yok ama ben yine de iki kez kardiyologa gittim ekg eko eforlu ekg yapıldı farklı doktorlar tarafından ama hepsi normal bulundu fakat benim şikayetlerim azalmadı hatta artarak devam etmeye başladı eskiden pır pır şeklinde tek bişey hissediyordum şimdi ise iman tahtasının altında sivri uçlu kemiğin alt kısmında arka arkaya top zıplamış gibi oluyor o an nefes alırken birazcık zor oluyor ama uzanınca geçiyor fakat ben eksta etımda tarif edilen gibi kalbimin durup tekrar atması gibi bişey hissetmiyorum birden top zıplıyor gibi oluyor sonra da geçiyor ama b...

9 Ağustos 2016 16:07
Doç. Dr. Kani Gemici Doktora Sor

Doç. Dr. Kani Gemici tarafından cevaplandı.

kalp çarpıntısı diş tedavisi

merhaba; yasım 32 Ara ara sebepsiz yere kalp çarpıntılarım oluyor.( 110 -130 lara çıkıyor ) Birkaç kez dr gittim holter takıldı tahliller yapıldı herhangi bir sorunla karşılşılmadı ve psikolojik tanısı konuldu. fakat evde sakin sakin otururken herhangi bir efor sarfetmezken dahi biranda yükseliyor. Benim sorum şu önümüzdeki hafta diş tedavim var ve diş etlerim kesilecek ve kanamalı bir işlem olacağından dolayı endişeliyim.ara ara çarpıntım olduğunda beloc içiyorum .operasyon öncesi içmemin bir zararı olur mu lokal anestezi yapılacakmış.ne önerirsiniz.

24 Mart 2016 13:33
Doç. Dr. Kani Gemici Doktora Sor

Doç. Dr. Kani Gemici tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube