Sorularda Ara

Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

ilaç etkileşimi

Hocam merhaba. ben- 57 yaşındayım. 3 yıldan bu yana Strese ve heyecanlı bir kişilğe sahip olmam nedeni ile kardiyoloji doktorumun önerisi ile 5 MG LIK citoles ve 25mg lık Beloc kullanıyorum. 1 ay önce kardiyoloji doktorum efor testi dahil kontrollerimi yaptı 24saatlik tansiyon değerlerimin normalden biraz yüksek olduğunu değerlendirdi ve 5 mg lık COVERAM verdi . 1 aydır iki ilacı kullanıyorum. Tansiyon değerlerim 70/110 civarında. ben zaman zaman cinsel yaşamımda 25 mg lık VİYANGRANDE kullanıyordum. Kullanmakta olduğum bu tansiyon ilaçları ile VİYAGRANDE nin etkileşimi nasıldır. Benim için bir riski varmıdır. Bu konuda bana öneriniz olabilirmi. değerlendirmeniz ve öneriniz için teşekkür ederim. Saygılarımla Rayim FINDIK

16 Şubat 2015 11:57
Prof. Dr. Bahri Akdeniz Doktora Sor

Prof. Dr. Bahri Akdeniz tarafından cevaplandı.

İnatçı Hipertansiyon

Merhaba, Yaklaşık 4 yıldır hipertansiyon hastasıyım.4 farkılı ilaç kullanıyorum.Amlodis 10-Aldactasid 25-dilatrent 25-cipralex 10-delix 25 Buna ragmen 3 gecede bir 18-11 tansiyonları görüyorum.Bunu için neyapmamı önerirsiniz. 2 haftalık tansiyon verilerim ektedir.

4 Aralık 2014 10:35
Prof. Dr. Bahri Akdeniz Doktora Sor

Prof. Dr. Bahri Akdeniz tarafından cevaplandı.

tansiyon problemi

Hocam iyi akşamlar.Annem yuksek tansiyon hastası.Tansiyonu birden 17-23 çıktı.Acile gittik.Tansiyonu dusurduler.Eve geldikten sonra nabzı ve tansiyonu busefer çok duştu.Nabız 40 Tansiyon 9-5 gibi.Beyin tomografisi çekildi ve bir bulguya rastlanmadı.Aynı zamanda kendisi emboli hastası.Benim size sormak istediğim tansiyonu çok duştugunde tansiyon hapı almalımı.Kardiyolijiden randevu aldık.Gidene kadar bişey olmasından korkuyorum.Kullandıgı ilaçlar akşam Norvasc 10mg,sabah cibadrex 12,5mg.Nasıl bir yol izlememizi onerirsiniz.Teş.ederim.

7 Mayıs 2014 21:19
Prof. Dr. Bahri Akdeniz Doktora Sor

Prof. Dr. Bahri Akdeniz tarafından cevaplandı.

tansiyon

hocam yaşım 46 13 senedir tansiyon ilaçı kullanıyorum yapmış olduğum tetkiklerde bir şey çıkmadı.şu anda candexil 32 mg plus,vasoxen 5 mg,norvac 10 mg kullanmaktayım.tansiyonum 14 /9 düşmüş durumda benim sorum potasyumum devamlı düşük 2.8/ile 3.2 arasında dahilye doktoru böbreklerle ilgili bütün tetkikleri yaptırdı.bir şey çıkmadı fakat aldactone a 25 mg ilaç yazdı ben bunu kulanmış olduğum tansiyon ilaçları ile birlikte kullanırsam herhangi bir yan etki olur mu cevaplarsanız sevinirim.teşekürler.

4 Şubat 2014 11:03
Prof. Dr. Bahri Akdeniz Doktora Sor

Prof. Dr. Bahri Akdeniz tarafından cevaplandı.

tansiyon

hocam merhblr benm sornm daha öncede sordgm gıbı tansiyon şuan askerdym 1 ay oldu kafamdan atmstm ölcmyodm en son gelmdn önce baktgmda 12.8/8 di burda bi sıkntm yoktu üşüttm revire cıktm ilac yazdı bde tansiyona bklm dedi bnde fobim var dedi raht olamyom ölcmesek olr mu dedm olr mu öyle şey ölccez dedi sonra 15-10 cıktı üşüydm üstne titreme tuttu braz gergnliği atamadm bi türlü bi daha bktı 15/9 sonra kendn gel rahtken ölc dedi kendm gttm 14/9 ama aklmda acaba yüksek mi dye kuruyom nsl kurtlablrm bundan bütün yaz düzgn gtti 12/7 13/8 arası sımdı nedn böye tansiyon hastasmym yoksa panik benzeri bi durum mu işin içindn cıkamyorm şimddn tesekkrler

8 Aralık 2013 11:20
Prof. Dr. Bahri Akdeniz Doktora Sor

Prof. Dr. Bahri Akdeniz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube