Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Kalbimde Ne Var?

Sn.Dr.65yas 85kg ve 40 yil sigara icen bir kadinim.Hic bir sikayetim yok,kontrol icin krd.gittim.EKG normal EKO sonucu MY minimal hafif A>E Aort kapak hafifi kalsifik LVDD-Efor Sonucu supheli cikinca sintigrafi istendi.MPS sonucu Apikal kesitlerde anteroseptal duvarda kucuk bir alanda Tc-99m MIBI tutulumu izlenmistir..Dinlenme sonrasi tutulumun tamamen duzeldigi dikkati cekmistir.Sol venrtikul myokardinin diger kesimlerinde perfuzyonu normal sinirdadir.Duvar hareket bozuklugu izlenmemistir.Ejeksiyon fraksiyonu stress goruntude %62 rest goruntulerde %65 Tanimlanan bulgular iskemi acisindan suphelidir hastanin klinigi ile birlikte degerledirilmesi onerilir. TID1.10 SSS 4 SS%0 SRS 0 SR%0 SDS 4 SD %6 Stress TDP%3 Rest TDP %0 Kalbimde ne var?Ne ...

23 Kasım 2019 11:49
Prof. Dr. Ali Serdar Fak Doktora Sor

Prof. Dr. Ali Serdar Fak tarafından cevaplandı.

Tilt testi?

Hocam merhablar. 23 yaşındayım. Baygınlık ve çarpıntı sikayetiyle dr a gittim. Tilt testine girdim negatif çıktı. Tansiyon ve nabiz değerlerim çok normal çıktı. Test negatif. Ama pek bir anlam veremdim bu test soncuunun negatif çıkması neyi gösteriyor dr da pek bilgilendirmedi önemli bir sey yok dedi gonderdi. Ama ben hala panik halindeyim .yardimci olur.msunuz testin negatif sonuçlanmsi.ne demk?

15 Eylül 2019 19:44
Prof. Dr. Ali Serdar Fak Doktora Sor

Prof. Dr. Ali Serdar Fak tarafından cevaplandı.

Aknetrent kullanırken isoptin kullanabilir miyim

Aknetrent sivilcelerim için bu ilacı kullanıyorum. Ritim bozukluğum var ve kalp kulakçığım delik. Doktorum isoptin kullan dedi ama aknetrent kullandığımı söylemeyi unuttum acaba kullanabilir miyim?

16 Şubat 2019 21:49
Prof. Dr. Ali Serdar Fak Doktora Sor

Prof. Dr. Ali Serdar Fak tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube