Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Kanda pıhtılaşma

Merhaba, annemin son günlerde kalbi ağırıyordu ve kardiyolojiye göründü. Yapılan tahliller sonucunda; Ana pulmoner arter seviyesinde lümende hava dansiteleri izlendi.Her iki AC de minimal mozaik atenüasyon paterni izlendi. Her iki akciğer de parakardiak alanlarda ve bazallerde fibrotik bantlar izlendi. Her iki akciğerde bazal kesimlerde dependan dansite artımları izlendi. Olarak yazılmış ve 10 adet oksapar iğne verlmiş. Sonuç olarak kanda pıhtılaşma olduğu söylenmiş. Bu durum tehlikelimidir yapmamız gerekenler nedir bilgi verirseniz çok sevinirim çok endişeliyim.

8 Mayıs 2021 14:52
Uzm. Dr. Turan Taner Gündoğdu Doktora Sor

Uzm. Dr. Turan Taner Gündoğdu tarafından cevaplandı.

KALP SIKINTISI

: 4 NİSAN DA ALDIĞIM İLAÇLARA BAĞLI OLDU TEŞHİS EDİLEN BİR ÇARPINTI GEÇİRDİM AMA O GÜNDEN BU YANA MİDEM DE ŞİŞKŞNLİK BOYUN DAMARLARIMDA KASINTI ARA ARA ÇARPINTI VE YORGUNLUK GÖĞÜSÜMDE AGRI PEK COK KARDİYOLOJİYE GİTTİM KALPTE SIKINTI OLMADIĞINI SÖYLEDİLER GASTROENTOLOJİYE YÖNLENDİRDİLER GASTROENTOLOJİ MİDEDE GASTRİT OLDUĞUNU AMA BUNUN ONDAN OLMAYACAĞINI KALP DAMAR CERRAHİSİNE GİTMEM GEREKTİĞİNİ DAMARLARDA DARALMA YADA TIKANIKLIK OLABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ ÖZELLİKLE YEMEKLERDEN SONRA ÇOK ŞİKAYETİM OLUYOR ALLAH RIZASI İÇİN BENİ BU SIKINTIDAN KURTARIN

29 Ekim 2020 16:38
Uzm. Dr. Turan Taner Gündoğdu Doktora Sor

Uzm. Dr. Turan Taner Gündoğdu tarafından cevaplandı.

sinüs taşikardisi

merhaba hocam,yaklaşık 4 yıldır dirençli bir sinüs taşikardisi nedeni le betablokör kullanıyorum (yüksek dozlarda çeşitli beta blokör kullandım) çok fazla halsizlik yorgunluk uyku hali ve baş dönmesi yapıyor yaşam kalitem oldukça düştü kullanmayınca da 200 leri aşan taşikardi sorunu ile karşılaşıyorum kullanmassam kalp yetmezliği yapabilirmiş farklı bir çözümü yok mudur ilaç dışında sinüs taşikardisinin ?

26 Eylül 2019 23:07
Uzm. Dr. Turan Taner Gündoğdu Doktora Sor

Uzm. Dr. Turan Taner Gündoğdu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube