Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Yuksek tansiyon

Hocam saygılar tansiyonum9a 15 cıktı dr coversly 5 lik verdi önemli zararı varmi daha önce cozaar50 vermişti hangisinin yan etkisi daha az önerinize tesekkur ldl140 çıkıyor tkol250 trig170 hdl42 ldlti nasil dusurebilirim

10 Eylül 2021 08:18
Uzm. Dr. Fuat Polat Doktora Sor

Uzm. Dr. Fuat Polat tarafından cevaplandı.

Kan pıhtısı

Hocam selamlar, 48 yaşındayım, 3 kez anjiyo oldum, şu anda 3 stent ve iki balon var kalpte. Kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorum, sorum şu: kan pıhtısı veya pıhtılaşan kan, ne şekilde vücuttan atılır, kullanılan ilaçlar bu pıhtıyı eritir mi, yoksa diğer vücut çıktıları ile bu pıhtı temizlenerek atılmakta mıdır ? veya sürekli vücutta dolaşmaya devam mı eder ? Teşekkürler ve iyi çalışmalar.

23 Ağustos 2021 13:45
Uzm. Dr. Fuat Polat Doktora Sor

Uzm. Dr. Fuat Polat tarafından cevaplandı.

Korona sonrası coraspin gerekli mi

Hocam merhaba, 24 yaşında erkeğim. Bir hafta önce hafif bir şekilde korona atlattım. Süre zarfı boyunca devletin vermiş olduğu favicovir ilacını da kullandım. Etrafımda bir çok kişi Korona kalpte pıhtı riskine karşı belirli bir süre kan sulandırıcı (coraspin) içmemi öneriyor. Sizce kullanmalı mıyım? Kullanmam gerekiyorsa ne kadar süre kullanmalıyım ve kullanırsam bir zararı olur mu? Teşekkürler.

20 Ağustos 2021 19:31
Uzm. Dr. Fuat Polat Doktora Sor

Uzm. Dr. Fuat Polat tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube