Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Kalp Çarpıntısı

Merhabalar ben 17 yaşında erkek 1.74 boy 58 kilo biriyim.15 gündür kalbimin çok sert çarptığını hissettim.Kalbim sürekli bazen 80 bazen 140 a kadar çarptıntım çıkıyor ve kalbimin üstünde gıdıklanma gibi bir his var.Nefes darlığım ve sol kolumda kolay uyuşma mevcut.7 ay önce ekg ve efor testine girdim doktor problem olmadığını söyledi.Annemde de kalp romatizması mevcut.Ne önerirsiniz?

3 Eylül 2017 20:27
Uzm. Dr. İlham Tokatlı Dilmen Doktora Sor

Uzm. Dr. İlham Tokatlı Dilmen tarafından cevaplandı.

Carpıntı mırıltı

Merhaba doktor bey ismim mehmet, daha once bikac sol goguste batma agrisiyla bas donmesi seyirme ve sol gogsumde hışırtı sikayetimden doktora ciktim.bundan once 3-4 kez teklemem oldu.bi kac kardiyologa gorundum.bir tanesi hafif my yazmisti.merak edip tekrar bir devlet hastanesinde doktora gorundum.hafif kalinlasma ve kacirma var dedi.bunun uzerine mehmet akif ersoy kalp gogus hastanesine gittim.m-mode transtirasik eko kardiyografi ile bakildi kalinlasma yada kacirma olmadigi soylendi.mitral kapak normal yapida olup acilim yeterlidir, pw dopler ile alinan e dalgasi:0.80m/s a dalgasi:0.60m/s dir.E/A 1.20.yetersiklik akimi saptanmadi yaziyor.aynisi 2012de ayni hastanede kontrol amacli bakilmisti, o ekoda e dalgasi:1.00m/s a dalgasi 0.80m/s sep...

8 Ağustos 2017 20:22
Uzm. Dr. İlham Tokatlı Dilmen Doktora Sor

Uzm. Dr. İlham Tokatlı Dilmen tarafından cevaplandı.

Ani tansiyon yüksekligi

Haftada 1 yada 2 kez tansiyonum 16/10 oluyor nabız 120 ye çıkıyor. Korkuyorum, şikayet süresi uzuyor Kardiyolojide herhangi bir sorun yok dendi. T4 ve TSH normal. 45 yaşındayım. Kilom biraz fazla. Düşük kalorili bir diyet uyguluyorum. Sebep olabilir mi? Olmadık zamanlarda bunu yaşama ihtimali beni korkutuyor. Mizaç olarak da heyecanlı ve panik biriyim. Ne yapmalıyım? Başka hangi servise gitmem gerekir?

25 Nisan 2017 16:57
Uzm. Dr. İlham Tokatlı Dilmen Doktora Sor

Uzm. Dr. İlham Tokatlı Dilmen tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube