Sorularda Ara

Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Kalp atışlari düzensizliği

Merhaba Benim kalp atişlarim düzensiz gibi atıyor ve çarpıntı oluyor 3 hafta önce burun ameliyatı oldum ameliyat sonrası 2 kere *** *** ** ye çıktı atışlarım. Daha önce 2 kere doktora gittim ama bir problem olmadığını panik yaptığımı söylediler.10 yıldır hipertiroidim vardı thramazol kullaniyordum daha sonra ameliyat oldum troitin yarısını aldılar. Ama hala kalp sorunum devam ediyor. Surekli huzursuzluk veriyor EKG ve ultrasonla baktılar sadece. Holter mi taktirmaliyim sizce bu konuda yardimci olursanız sevinirim.

1 Temmuz 2021 07:10
Prof. Dr. Mustafa Feridun Koşar Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Feridun Koşar tarafından cevaplandı.

Ritim bozuk ve yüksek atım

Merhaba oğlum doğuştan ritim bozuk ve ritim yüksek atıyor. Tanı olarak VT tanısı koyuldu. Cordorene Tambacor dideral kullanıyoruz. Holterde %4 sıklıktw beş. 8-10 atımda maks hız 164 VT atakları çıktı. Bu %4 ves nedir ve 8-10 atımlık VT tam olarak açarmısınız. İlaçlar uykusuzluk veya kilo aldırır mı. Kalp hızı 98 ile 110 arası ilaçlardan önce *** *** ** aradıydı

18 Ağustos 2017 19:15
Prof. Dr. Mustafa Feridun Koşar Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Feridun Koşar tarafından cevaplandı.

Kalp Ritim Bozukluğu

Merhabalar.Kalbimde ritim bozukluğu tespit edildi.Holter ekg 24 saat boyunca uygulandı ve şu sonuçlar çıktı: Atım: *** *** ** Sves ves atağı: 1728 adet ves,46 adet Ventriküler bigemine,7684 adet sves,500 adet sv bigemine,10 adet sv trigemine izlendi. Seyir: SİNÜS RİTMİNDE Ablamlı paouse,vt,af atağı: YOK Maksimal kalp hızı:140/dk Minimal kalp hızı : 42/ dk Not: Ekg çekilene kadar günlük hayatımı etkileyecek hiç bir şey yoktu.Fitniss ve halı saha aktivitelerine gidiyorum. Yorumunuzu önemle bekliyorum teşekkürler..

8 Temmuz 2017 00:52
Prof. Dr. Mustafa Feridun Koşar Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Feridun Koşar tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube