Kardiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

kalp damar cerrahisi

Hocam meraba ben 23 yaşındayım Covid 19 tedavisi gördüm hastanede ciğerlerin zatüre olmuştu nefes darlığım vardı şuan taburcu oldum evdeyim size sorum önce midemde kalp atıyormuş gibi bişey atıyor bu kaç gündür sırt kısmında atmaya başladı sebebi ne olabilir sizce?

23 Haziran 2020 23:11
Doç. Dr. Ekrem Yeter Doktora Sor

Doç. Dr. Ekrem Yeter tarafından cevaplandı.

Kalp hakkinda

Hocam annemin sonucunu yorumlarmisiniz lütfen?TA:120/80 mmhg.s1+s2 ritmik,ek ses/üfürüm-akciğer sesleri vezikular,RAL-RONKÜS,PTÖ,PAN+/+.ekg sr,nb68dk LBB.eko svdsç(mm)48,svssç 35,Ivsd 8,PWD 8,LA çapı 33, asendan aort 32,lvef(%)45.mitral kapak normal,aort kapak: fkd romatizmal?PGMAX/mean 25/12 mmhg.anterior ve ivs midapikali hipokinetik ef%45. Lbb olan hastada asenkroni izlendi. Ciddi bir durum mu hocam annemde ara ara çarpıntı oluyor kendisi psikolojik ilac da kullaniyor çok hareketli bir yaşamı var.nasil bir yol izlemeliyiz yardiminiz için tesekkur ederim

15 Mart 2020 00:01
Doç. Dr. Ekrem Yeter Doktora Sor

Doç. Dr. Ekrem Yeter tarafından cevaplandı.

Aort Kapağında Kacak

Hocam merhaba, bende orta seviyede aort kapagim da kacak var. Bazı hastalıklar (örneğin son zamanlarda corona virüsü) kalp rahatsızlığı olanlarda daha ciddi sonuçlara neden oluyor deniyor. Benim kapakcikta kacak olması risk teşkil ediyor mu hocam bu tür durumlarda?

29 Şubat 2020 19:00
Doç. Dr. Ekrem Yeter Doktora Sor

Doç. Dr. Ekrem Yeter tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube