Kalp Damar Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Böbrek Damarına Pıhtı Atması

Merhaba hocam. Benim bir sorum olacaktı. Annem 48 yaşında ve öğretmen. Yaklaşık 1.5 aydır çok şiddetli böbrek ağrısı çekiyor. 10 gün kadar önce yapılan testler ve ultrasonlar sonucunda böbrekteki damara pıhtı attığı belirtildi ve tekrar pıhtı atmaması için kan sulandırıcı iğne verildi. Pıhtının zamanla kendi kendine vücuttan atılacağı söylendi. Ağrıları hâlâ devam etmekte. Dün tekrar çekilen film sonucunda böbrekteki durumun ilerlediği ve %10-20 çalışmadığı söylendi. 15-20 gün bekleyip tekrardan film çekileceği iyileşme olmadıysa stent takılabileceği veya en kötü durumda böbreğin alınması gerektiği söylendi. Böbreği kurtarmak için bir çözüm var mıdır, şuan bekleyerek zaman kaybediyor muyuz?

26 Mart 2020 22:45
Prof. Dr. Ömer Faruk Doğan Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Faruk Doğan tarafından cevaplandı.

kolesterol

hocam saygılar yenı yaptıgım tahlıl sonuclarını yazıyorum degerlı gorusunuzu almak ıtıyorum tkoles 244 tıg 200 hdl 55 vldl 41ldl 147 hbac1 5*1 ferrıtın 47 demır 139 demır baglama 223 tsh 1*38 kolesterol hapı almam dogru olurmu pre dıyabetım var HOCAM SONUCLAR NASIL onerınıze tesekkurler tam hemogram normalaclık seker *** *** ** tokluk azamı 150ı asmıyor hocam kolesterolu nasıl bır dıyetle dusurebılırım gunde 1 tatlı kasıgı keten tohumu alıyorum zzararı varmı onerınıze tesekkurler beslenme onerınız yokmu

25 Eylül 2014 12:29
Prof. Dr. Ömer Faruk Doğan Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Faruk Doğan tarafından cevaplandı.

ameliyat önerirmisiniz

COUMADİN KULLANIYORUM, YAŞ 28 BOY 185 KİLO 140 2 SENE ÖNCE DVT+PULMONER EMBOLİ GECİRDİM. *** *** ** DOPLER SONUCU:Her iki tarafta femoropopliteal ve krural bölge derin venleri ile safenofemoral bileşke,vena safena manga ve perva görüntülenmiştir. İncelenen venöz yapılar normal kalibrasyonda olup lümen iç yüzeyleri düzenlidir.Basmaklalümen komprese olabilmektedir.Trombois bulgusu saptanmamıştır. Renki dopler ile yapılan inceleme. Lümen renkle tam olarak dolmaktadır.Akım yönü normal ve fazik karakterdedir.Sağ sefena manga trasesinde krural bölgede variköz venöz yapılar izlemdi. HOCAMIZ AMELİYAT OLMAMI SÖYLEDİ ÖNERİRİMİSİNİZ ? AYRICA DOPLERİN SONUCU NE DEMEK İSTIYOR ACIKLAYABİLİR MİSİNİZ.

9 Haziran 2014 14:30
Prof. Dr. Ömer Faruk Doğan Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Faruk Doğan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube