Kalp Damar Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Damarın yırtılıp balonlaşması ve antidepresan kullanımı

Hocam merhaba, boyun damarımda balon gibi bir şey göründü. Daha önce bir kaza geçirmiştim. Doktorlar damar iç katmanları yırtılıp ayrılmış ama dış katman sağlam kalmış oda balonlaşmış olabilir dediler. Kesin değilmiş.Yakında bir film daha çekilip kesinlik kazanacak. Acaba antidepresan (lustral, citol gibi) kullanmamın bir mahsuru olur mu? Doktorların bahsettiği gibi bir durum varsa damardaki hasarı ilerletir mi? Teşekkür ederim.

19 Aralık 2017 04:17
Op. Dr. Fikri Yapıcı Doktora Sor

Op. Dr. Fikri Yapıcı tarafından cevaplandı.

E-Nabız'dan Anevrizma Çapı Ölçümü

(resmi görmek için aşşağıdaki adresi kopyalayıp tarayıcınızın internet adresi yazdığınız çubuğuna kopyalayın) https://imgur.com/a/NRNqE Şekildeki anevrizmanın çapını ölçemeye çalıştım bulabildiğim en büyük çap 47 cm'ydi.. Bu ölçümler ne kadar sağlıklı ve doğru.. Bir ön bilgiye ihtiyacım var annem hakkında..

14 Eylül 2017 03:58
Op. Dr. Fikri Yapıcı Doktora Sor

Op. Dr. Fikri Yapıcı tarafından cevaplandı.

Venöz varis

Sol kruris posterior kesiminde V. sefana parva orta kesiminde fokal dilatasyonlar göstermekte olup bu düzeyde 6.5 mm ölçülmüştür. Sol V. safena parvada el ile manüplasyonda Grade 4 yetmezlik ile uyumlu devamlı venöz reflü saptandı . Sol kruris posterior kesiminde V. safena parva ile işorakli dilate ve tortioze görünümünde yüzeyel venöz kollateraller izlendi. Tedavi olarak ameliyat mı gerekli başka bir operasyon olabilir mi varis çorabı önerildi ne yapmalıyım?

4 Temmuz 2017 16:18
Op. Dr. Fikri Yapıcı Doktora Sor

Op. Dr. Fikri Yapıcı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube