Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

nabothy ve over kisti

Hocam merhaba, ultrason sonucumda "20x17 mm anekoik nabothy kisti" ve "sol overde 15mm duvar gerginliği azalmış minimal internal ekolar içeren kist mevcut olup bunun lateralinde 13.5 mm x 14 mm düzgün konturlu parlak ekojen yapı" tespitlerim mevcut. Gebelik veya diğer açılardan riskli bir durum söz konusu olabilir mi? Zahmet olmazsa yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkür ederim.

10 Şubat 2020 12:13
Doç. Dr. Esra Ayşin Tonguç Doktora Sor

Doç. Dr. Esra Ayşin Tonguç tarafından cevaplandı.

Hemorajik kist

Merhaba Esra hanim Dün sol tarafta 5 cm lik hemorajik kistim olduğunu öğrendim. 1 ay sonra tekrar gideceğim. Ama kafama bir soru takıldı. Hemorajik kist gebeliğe engel olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.

25 Kasım 2015 10:41
Doç. Dr. Esra Ayşin Tonguç Doktora Sor

Doç. Dr. Esra Ayşin Tonguç tarafından cevaplandı.

polikistik over

hocam merhabalar ben 1 yıllık evliyim son 5 aydan beri çocuk düşünüyoruz. 2 ay doğal yollarla denedik olmadı 3. ay doktora gittim polikistik overin var dedi klomen yazdı 3 aydır klomen kullanıyorum ilk ay yumurtam oluştu 1 adet sonuç negatif çıktı. 2.ay ise yumurta oluştu fakat gelişmedi.3 aydada doktor ilacın dozunu artırdı . bu kez de yumurta istenilen boyuta geldi fakat çatlama iğnesi prengly vuruldum bugun adetimin üçüncü günü doktora gttm doktor yumurtan çatlamamış dedi şu an da yumurtam 2.83 cm sizce şu anda ne yapmam gerekiyor siz ce tedaviye devam etmelimiyim yok sa bi kaç ay daha doğal yolla devam mı etmeliyim?. doktorum kese ile yumurtayı karıştırma ihtimali varmıdır? adetim normalde 5 gün sürerken yoğun bir kanamadan sonra 3. gün...

18 Kasım 2015 12:09
Doç. Dr. Esra Ayşin Tonguç Doktora Sor

Doç. Dr. Esra Ayşin Tonguç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube