Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Rahim kalınlaşması

hocam merhaba, Annem 50 yaşında ve geçen yıl aşırı kanama nedeniyle rahim kalınlaşması teşhisi kondu Alınan parçanın patoloji raporları ekte mevcut. Buna istinaden mirena takıldı. Fakat kanamalar ara ara olmak kaydıyla devam etti. 6 ay sonra başka bir hastanede mirena çıkartılıp tekrar parça alındı. parça sonucunda tekrar mirena takılmasına gerek olmadığı söylendi. Bu 2.raporda ekte mevcut. Şuanda ise önceki kadar olmamakla birlikte yine ara ara kanamaları devam etmektedir. Hastamız henüz menapoza girmemiştir, belirtmek isterim. Ekteki raporlarımızı inceleyip bizi bilgilendirebilirseniz çok memnun oluruz.hastalığın ciddiyeti hakkında pek bilgi alamadık. Bizi yönlendirmenize ihtiyacımız var. şimdiden teşekkürler.

22 Mart 2015 20:26
Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu tarafından cevaplandı.

Rahim kalınlaşması ve düzensiz kanama

Benim sorum uzun yıllar diyelim 20 senelik bir cinsel birliktelik yaşamayan birisin de hpv olabilir mi? Rahim kanseri sadece hpv bulaşması ile mi olur; başka nedenleri de var mıdır? Menepoza girmek üzere olan bir kadında rahim duvarı kalınlaşması ve düzensiz ara kanamalar kanser midir? İki ay önce kanamada et parçası gibi kanama olması sonucuyla yeni doktora gittik ve de 3 tüp kan alınarak kanser testin de kanser riski olmadığı çıkmış. Daha sonra yapılan biyopsi de doktor rahim ağzının çok sert olmasından dolayı içeri giremeyeceğini söyleyerek rahim ağzında ki et parçalarından parçalar alıp biyopsiye gönderildi biyopsi sonucu da temiz çıktı, rahim ağzında sert bir kitle ile karşılaştığı için içeri giremediği için doktor bir onkoloğun görmes...

29 Kasım 2014 00:41
Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu tarafından cevaplandı.

Post menopoz ca 125 yüksekliği

Merhaba, annem 51 yaşında. Son yapılan hormon testinde fsh 23 değerinde çıktı. 7 8 aydır mens olmuyordu. Son bir kaç gündür şiddetli ağrılı kanaması oldu ve endometrium kalınlaşması tespit edildi, aynı zamanda rahimde etrafında kanlanma olmayan bir kisti de var yaklaşık 1 senedir takip altında olan bir kist. Rahimden parça alındı patoloji bekleniyor. Fakat son tahlilde Ca 125 değeri 49,5 çıktı, diğer tumor markerları ise normal. Kansere doğru bir yönelme var mıdır ?

2 Mayıs 2014 14:00
Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube