Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Rahim kalınlaşması

hocam merhaba, Annem 50 yaşında ve geçen yıl aşırı kanama nedeniyle rahim kalınlaşması teşhisi kondu Alınan parçanın patoloji raporları ekte mevcut. Buna istinaden mirena takıldı. Fakat kanamalar ara ara olmak kaydıyla devam etti. 6 ay sonra başka bir hastanede mirena çıkartılıp tekrar parça alındı. parça sonucunda tekrar mirena takılmasına gerek olmadığı söylendi. Bu 2.raporda ekte mevcut. Şuanda ise önceki kadar olmamakla birlikte yine ara ara kanamaları devam etmektedir. Hastamız henüz menapoza girmemiştir, belirtmek isterim. Ekteki raporlarımızı inceleyip bizi bilgilendirebilirseniz çok memnun oluruz.hastalığın ciddiyeti hakkında pek bilgi alamadık. Bizi yönlendirmenize ihtiyacımız var. şimdiden teşekkürler.

22 Mart 2015 20:23
Prof. Dr. Bülent Gülekli Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Gülekli tarafından cevaplandı.

Polip in kanserleşme riski var mı ?

Merhaba. Annemin kadın doğum uzmanına gitmesiyle birlikte rahminde et beni olduğu tespit edildi. Adet dönemlerinde şiddetli kanaması ve sürekli olarak şiddetli karın ağrıları vardı. Ameliyat olması gerektiğini ve polip in alınması gerektiği söylendi. Ameliyatın ciddiyeti konusunda tereddütlerim var. Polip alındıktan sonra tekrar oluşma gibi bir durum söz konusu olur mu ? İlaç tedavisiyle polip in yok edilme durumu mümkün mü ? Polip in alınmama durumunda ya da ameliyatın gecikmesi halinde kanserleşme riski var mı ? Teşekkür ederim.

28 Şubat 2014 12:41
Prof. Dr. Bülent Gülekli Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Gülekli tarafından cevaplandı.

polip ve kist

hocam 31 yaşındayım.doktor sol yumurtalıkta gelişmis over kisti ve polip olduğunu söyledi. kist 33 mm çaplarında.iyi huylu mu kötü huylu anlamak için mr istedi.acaba kötü huylu olma ihtimali var mı.ultrason teşhis için neden yeterli olmadı

22 Ekim 2013 18:51
Prof. Dr. Bülent Gülekli Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Gülekli tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube