Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Rahim

kolay gelsin Güvenç bey benim kafama aşırı takılan rahımde heterojen görünümdür ben usg raporumu olduğu gibi yazıyorum siz yorumunuzu yaparsanız çok mutlu olacağım ve içim inanılmaz rahatlayacak Mesane boş.İzlenebildiği kadarı ile; Uterus normal boyutta.endometrium kalınlığı 8 mm'dir.Uterus kenarlı hefif heterojen görünümdedir. Sol over boyutu 33*20 mm sağ over boyutu 39*25 mm2dir over yapıları tabii görünümdedir. serviks hafif heterojen görünümdedir. pelvik sıvı ya da kitle lezyonu saptanmadı. Rapor bu şekildedir bi de adetimin 6 günü falandı bu heterojen görünümü bukadar etkıler mı acaba sizin yorumunuzu çok merak edıyorum şimdiden teşekkür ederim.heterojen görünüm nedir neden oluşur?

27 Mart 2014 16:58
Op. Dr. Güvenç Karlıkaya Doktora Sor

Op. Dr. Güvenç Karlıkaya tarafından cevaplandı.

ca 125 değerim 50 çıktı..

merhaba Güvenç bey ...16 ocak 2014 te akıntı ve kötü koku sebebiyle kadın doğum doktoruna gittim..muayene sonucunda doktorum benden 6 adet tahlil istedi..bu tahlillerden sadece biri yüksek çıktı oda CA değerim...(43.99) du.doktorum monodoks ve fitil verdi bunun yanısıra belara kullanmamı istedi...ilaçları düzenli bir şekilde kullandım fakat monodoks un yan etkisi yüzünden doktorum bırakabileceğimi söyledi..belaraya devam ediyorum fakat karnımda inanılmaz derecede bana beta testi yaptırtacak kadar büyük şişlik oluştu depresyonda cabası..10 şubatta doktoruma yeniden kontrole gittim ve şikayetimi söyledim...yeniden tahliller istedi içinde karaciğer ultrasonuda dahil...çıkan sonuçlar AFP 1.24 CA *** *** ** CA *** *** ** CA *** *** ** CEA 0.88 G...

11 Şubat 2014 00:52
Op. Dr. Güvenç Karlıkaya Doktora Sor

Op. Dr. Güvenç Karlıkaya tarafından cevaplandı.

Koterizasyon

Hocam 15 gün önce rahimde geniş yara teşhisiyle yara yakma işlemi uygulandı. Bir hafta kadar sonra kanamalar başladı. Bazen parça şeklinde oldu. şu an hala devam ediyor normalmidir.

27 Ekim 2013 20:03
Op. Dr. Güvenç Karlıkaya Doktora Sor

Op. Dr. Güvenç Karlıkaya tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube