Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Diane 5 kullanırken lazer epilasyon yaptırılır mı?

Hocam merhaba, bana polikistik over tanısı kondu ve diane 35 başlamam söylendi. Fakat geçen ay tüm vücut lazer epilasyona başladım, bir seans gittim ve 7 seans daha var. Bir arkadaşım lazer epilasyon yaptırırken ilaç kullanılmadığını, kıl kökünde biriken ilacın yüksek ısıya nasıl reaksiyon vereceği bilinmediği için lazer yapılmadığını söyledi. Gittiğim merkeze sordum ilacın kıllanmayı arttırıp arttırmadığını sordu ve hormon ilaları genelde kıllanma yapar öyle ise lazer yapmamızın bir ifadesi yok dedi. Diane 35 i internette araştırdım bazı hastalarda kıllanma yapıyorken bazılarında ise kıllanmanın tedavisi için veriliyor. Hocam ne yapsam bilemedim diane 35 in yüksek ısıya reaksiyon verme gibi zararı olabilir mi ve kıllanmayı arttırıyor mu?

17 Mart 2014 11:07
Dr. Öğr. Üyesi Erhan Karaalp Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Erhan Karaalp tarafından cevaplandı.

adet düzensizliği

ben 27 yaşındayım ve yaklaşık 2009 senesinden beri adet düzensizliği yaşıyorum her doktora gittiğimde rutin hormon testleri yapılıyor sonra bir kanama yapacak ilaç ve doğum kontrol hapı kullanmaya başlıyorum 6 ay 1 yıl kullanıp bırakıyorum ve sonra tekrar adet düzensizliği yaşıyorum.En son mayıs ayında duphaston içip sonra myralon hapına başladım 6 ay kullandım hapı kullanırken hiç bir sıkıntı yaşamıyorum ama bırakınca yine adet görmüyorum bu şekilde sürekli ilaç kullanarak adet görmem daha sonra bebek sahibi olmak istediğimde sorun yaşatır mı ? Çünkü bebek sahibi olmak istediğimde yıllardır korunuyor olacağım sonuçta .En son ilaçla olduğum son adetten 36 gün sonra *** *** ** tarihinde kendiliğinden çok az adet gördüm şubat ayında yine adet...

1 Mart 2014 15:39
Dr. Öğr. Üyesi Erhan Karaalp Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Erhan Karaalp tarafından cevaplandı.

vajinada şişlik

mrb 22 yaşındayım bekarım benim sol yumurtalıklarımda kist var polikistik overliyim ve 3 senedir falanda vajinamda sol dudakta bir şişlik var sağ tarafa göre normalde fark etmiyorum taharet alırken hissediyorum yumusak dokulu agrı yapmıyor ellediğimde fakat bir kaç gündür adetim basladıgından beri sol tarafta bir kasılma oluyor vajinamın dudagında acaba acaba kistlerden dolayı bu şişlik olabilir mi ?

28 Şubat 2014 13:48
Dr. Öğr. Üyesi Erhan Karaalp Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Erhan Karaalp tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube