Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

polikistik overim var..

hocam kolay gelsin..benm adet duzensızlıgım var prolaktınm yuksektı ılacını kullandım normale dondu estradiol 52.85 fsh 6.79 tsh 1.49 lh 22.86 dehidropedian 317.5 cıktı tahlillerim.doktorum diana vericektı yanlız cocuk dusunmedıgım için yasmin verdi sizce normal mi bu kadar yuksek olması tahlillerimin ınternetten arastırdım cok yuksek estradiol ve lh problem olurmu bu? bu kadar yuksek oldugu için istediğm zaman cocuk sahibi olamazmıyım ?

23 Ağustos 2014 14:49
Prof. Dr. Bülent Gülekli Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Gülekli tarafından cevaplandı.

23 gündür devam eden kanama problemi

Merhabalar doktor bey, 1 yıldır Pkos için Gynelle, 1000mg Glifor ve haftada 1 gün Coraspin kullanmaktayım. Son 1 aydır da hashimato tiroidi tanısı konduğu için 25 mcg Euthyrox kullanıyorum. 1 yıldır herhangi anormal kanama problemim olmamasına rağmen geçen ayın Ocak 31 inde başlayan reglim normal süresinde oldu fakat bittiği günden beri aralıksız koyu renkli akıntı ve kanamalar oluyor. Yani tam 23 gündür reglim bitmedi diyebilirim . Endokrinoloji doktorum bu durumun tiroid ilacından kaynaklanmadığını söyledi fakat jinekolojik muayenede ve tahlillerde de herhangi anormal bir durum görülmedi. Bunun sebebi ne olabilir ? Şimdiye kadar gynelle kullandığım sürede hiç ara kanama vs olmamıştı

22 Şubat 2014 22:45
Prof. Dr. Bülent Gülekli Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Gülekli tarafından cevaplandı.

3.5 - 4 cm sol yumurtalığımda kistim var ne yapabilirim?

Merhaba hocam ,5 aylık evliyim.Adetime 10 gün kala kanamam oldu.dr a gittim.kistim olduğunu çatlama yaptığını ondan dolayı kanamam olduğunu söylediler.kanamam devam etseydi acil ameliyata alacaklarını söylediler.şuan kanamam azaldı durmaya yakın.ağrılarımda geçti.kisti takip edeceklerini söylediler.bu kist gidene kadar gebelik yaşamam mümkün mü?birde ben evlendiğim ilk 2 ayda 10 günde bir kanama yaşadım.o zaman doktor rahim ve yumurtalıklarımın tertemiz olduğunu cocuk için ideal olduğunu söylemişti.şuan ne yapabilirim kistle ilgili.ve adet görür müyüm görürsem ne zaman görürüm bilmiyorum :S . İlginiz için şimdiden teşekkürler.

30 Ocak 2014 19:33
Prof. Dr. Bülent Gülekli Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Gülekli tarafından cevaplandı.

polikistik over

merhaba doktor bey benim son utrasyon sonucum bu çıktı endişelenmem gerekiyor mu çocuğum olmucak mı?Mesane duvar kalınlığı normaldir.Lümen içeriği tabii izlenmektedir. Uterus normal büyüklük ve parankim yapısındadır. Endometrium kalınlığı 7.9 mm'dir. sağ over 24x10 mm, sol over 26x14 mm boyutlarında olup, her iki overde çevresel dizilimni milimetrik foliküller izlendi (PCO?). Douglasta serbest sıvı saptanmadı.

27 Aralık 2013 20:09
Prof. Dr. Bülent Gülekli Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Gülekli tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube