Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Prolaktin yüksekliği

Merhabalar. Çocuk sahibi olmak istiyorum. Tsh: 1.99 Prolaktin:39.57 Estradiol:36 Fsh:5.37 LH:4.75 hormon tahlillerim bu şekilde doktorum prolaktin yüksek olduğı için bir aylık dionex verdi aynı zamanda polikistik over tanısı kondu ve ınofolic yumurta olgunlaştırıcı verdi. Doktorum Bu ay ilaç kullancağım için çocuk denememem gerektiğini söyledi. Sizce çocuk denemelimiyim?

12 Temmuz 2019 01:12
Prof. Dr. Fatih Şendağ Doktora Sor

Prof. Dr. Fatih Şendağ tarafından cevaplandı.

Polikistik over düzensizliği

Hocam merhaba Ben 24 yaşındayım ve bekarım polikistik overim var. Doktorum adet olamadığım için bana 3 ayda bir adet söktürücü ilacı Almam gerektiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında adet söktürücü ilaç ile beraber adet oldum ardından Ocak ayında tekrar alcaktım fakat az bir şekilde de gelse adet olduğumu farkettim bu nedenle kullanmadım ilacı. Şubat ayında da aynı şekilde adet oldum. Nisa’nın sonunda ise 10-15 gün boyunca çok az sadece lavabo ihtiyacım esnasında gelen bir akıntı farkettim bulanık gelen kahverengiye yakın şekilde. Sonrasında ise adet kanı şeklinde geldi sadece bir iki defa ve ardından Buda kesildi. Ve göğüs uçlarımda şiddetli ağrı var ne yapmalıyım bir sorun var mı adet söktürücü Almam gerekiyor mu?

14 Mayıs 2019 22:41
Prof. Dr. Fatih Şendağ Doktora Sor

Prof. Dr. Fatih Şendağ tarafından cevaplandı.

ÇATLAMA İĞNESİ

merhabalar, pko hastasıyım adet düzensiziğim var 40 günde döngüm. yumurtalarım yeterli büyüklüğe gelmiyor. doktorum femara verdi ve iki adet yumurtam oluştu 24 ocakta çatlama iğnesi yaptı ve 6 şubatta idrar test yaptım negatif çıktı 10 şubatta adet olmam lazım en son adetim 10 ocak doktorum eğer adet olmazsan 12 şubatta kan testi yaptır dedi. erken mi davranmış oluyorum?

8 Şubat 2018 17:32
Prof. Dr. Fatih Şendağ Doktora Sor

Prof. Dr. Fatih Şendağ tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube