Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

soğan kürü

Mrhb 28yaşım bekarım.Pcos hastasym ilaç bırakalı çok oldu. 2ay gelmedi 3gün Soğan kürü ile regl oldm. Nekadr devam etmeliyim

26 Aralık 2018 09:59
Op. Dr. Çağlar Yazıcıoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Çağlar Yazıcıoğlu tarafından cevaplandı.

gynelle kullanmalımıyım

2 yıl önce 6 ay gynelle kullanmıştım. Yaşım şu an 24 şimdi yine doktora gittim ve çok az yok denecek kadar polikistik over varmış. Adetlerim düzenli ama tüylenme sorunum var ve tüylenmede artış var. bütün hormon testleri yapıldı normal çıktı.Gynelle kullanmayı düşünmüyodum. Doktor Gynelle verdi. b12 ve kan eksikliği varmış. b12 nin sivilce yaptığı ve kan hapının da tüylenme yaptığını duydum. Gynelle nin de tüylenme ve sivilceye iyi geldiğini söyledi doktor. Fakat Gynelle kullanma da kararsızım herhangi bi sıkıntısı olur mu? İlerde kanser riski artar mı? Bırakınca adetlerim düzensizleşme ihtimali var mı? Migrenim var buna bi zararı olur mu? Gynelle kullanmaz b12 ve kan hapını kullanırsam tüylenmede daha fazla sıkıntı yaşarmıyım?

12 Mayıs 2017 22:49
Op. Dr. Çağlar Yazıcıoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Çağlar Yazıcıoğlu tarafından cevaplandı.

Polikistik hamilelik

Merhaba hocam 3 yıllık evliyim 15 ay önce 6+4 hamileydim kürtaj oldum üç aydır bebek isyiyorum olmuyor adet gecikmelerim 50 gün plmuştu dr gittim bana polikistik over olduğumu söyledi hamileliğim dıradında yoktu kürtajdan kaynaklanmış olabilir mi? Bununla birlikte prolaktin seviyem 74 oldu adet söktürücü kullandım a3(adet) de destinox a başladım ve 22 günde adet oldum yine a5 de klomene başladım a9. Günümde 2 tane yumurtam oluşmuş 11 ve 14 mm iki gün geçti tekrar gittim 12 ve 15 mm olmuşlar pazartesi yine gidicem ama doktorum klomenin istenilen etkiyi yapmadığını söyledi hamile şansım var mı acaba başka ne yapmam gerekli teşekkürler..

3 Mart 2017 11:49
Op. Dr. Çağlar Yazıcıoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Çağlar Yazıcıoğlu tarafından cevaplandı.

Hamile kalır mıyım

Merhaba doktor bey, sevgilim ile *** *** ** tarihinde cinsel ilişki yaşadım fakat hiçbir şekilde vajinaya boşalmadı ve bu olaydan sonra 2 gün boyunca doğum kontrol hapı kullandım (polikistikover'im olduğu için kullanıyordum bir zamanlar sonra reglim düzene girince bırakmamı söyledi) ve regl takvimimde ise bu perşembe (*** *** **) regl olacağım yazıyor. Cinsel ilişki seçeneğini girdiğimde herhangi bir şekilde regl tarihimde bir değişim olmadı. Ailemin hiçbir şeyden haberi yok ve doktora gitmek istiyorum fakat annem şu sıralar çok sıkı ve izin vermiyor dışarı çıkmama. Hamike kalmaktan korkuyorum. Sizce kalır mıyım?

15 Şubat 2017 05:56
Op. Dr. Çağlar Yazıcıoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Çağlar Yazıcıoğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube