Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

Randevu alma

Merhaba Fatma Hanım. Yaklasik 6 ay önce randevu alıp size gelmistim 1 1,5 aydır randevulara bakıyorum ancak randevunuz görünmüyor. Bildirim gelmesi için talep oluşturdum o da gelmedi. Hastaneden mi ayrıldınız ya da bir süre yok musunuz acaba. Randevular ne zaman açılır?

23 Ağustos 2021 18:27
Op. Dr. Fatma Ketenci Gencer Doktora Sor

Op. Dr. Fatma Ketenci Gencer tarafından cevaplandı.

Gebelik sorunuyla ilgili

Merhaba adet düzensizliğim ve polikistik rahatsızlığım var doktora gittim 6aydir hamile kalamiyorum diye adetimin 13.gununde yumurtlamaya bakmak için testler yaptı progestan değerim 0.66 lh 9.96 estradiol 51.08 yumurtam buyumusmu acaba bu değerle hamile kalamam mi yada sonraki günlerde değer büyüyüp yumurtlama olabilir mi

20 Şubat 2021 10:26
Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak tarafından cevaplandı.

polikistik over kisti

merhaba hocam, 4 ay önceki muayenemde sag ve sol overde kist olduğunu söylemişti doktor muayyen günlerim 28 günde bir olmakta 5 gün sürmektedir. Hormon testim ve ca125 testim , hersey yerlı yerınde ve olumlu çıktı. doktor bana dupha**** isimli ilacı verdi 2 ay kullandım kistlerde bir değişiklik olmadı. doğum kontrol hapı verdi doktorum 1 ay sonra yine küçülme olmadı. Bi doktorun tavsiyeleriyle soldaki kistten kurtuldum. En son yapılan suprapupik pelvik US da sağ overdeki kist başlangıctan beri 0.8 cm küçüldü ve suan 5.08 cm içerisinde 0.9 cm çapında ekojen solid komponent bulundu. bu ekojen solid komponenti araştırıyorum sonuca ulaşamadım. 3 doktor değiştirdim hepsi farklı yorum yapıyor yardımcı olabilir misiniz ?

28 Ocak 2021 13:19
Prof. Dr. Osman Balcı Doktora Sor

Prof. Dr. Osman Balcı tarafından cevaplandı.

Polikistik over

Merhaba hocam ben 20 yaşındayim yüzümdeki sivilceler için aknetrend kullanıyorum tüylenme de mevcuttu ama adet düzensizliği yoktu kadın doğuma gittigimide polikistik over tanısi konuldu. Qlairista adında ilaç verdi. Size sorum adet düzensizliğim yok her pko'da adet düzensizliği olur mu? Aknetrendle qlairista ilacı almamda sakınca var mı?

1 Şubat 2020 15:20
Op. Dr. Suat Karataş Doktora Sor

Op. Dr. Suat Karataş tarafından cevaplandı.

Adet söktürücüler

Merhaba hocam, Sorularımıza cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Ben 10 yıldır pko hastasıyım ve genelde adet söktürücüler ile adet oluyorum. Benim size sormak istediğim adet söktürücülerle 2 kez adet olmuş birisinin hamilelik ihtimali var mıdır ? Bu arada şüpheli ilişkiden 70 gün sonra yapılan idrar testi de negatif çıktı. Bu sürede yapılan idrar testinin yanlış çıkma ihtimali var mı ? Son olarak bahsettiğim gibi 70 gün sonra karından bakılan ultrasonda da hamilelik olsa bile gözükürdü değil mi ? Cevap verirseniz çok memnun olurum.

30 Kasım 2019 12:29
Op. Dr. Suat Karataş Doktora Sor

Op. Dr. Suat Karataş tarafından cevaplandı.

Polikistik over

Merhaba ilk gittiğim doktor bana polikistik over teşhisi koydu fakat sonra gittiğim doktor buna polikistik over diyemeyecegini söyledi kafam çok karıştı lütfen bana yardımcı olun. Reglimin üçüncü günü yapılan test sonuçlarım şu şekilde estradiol:55,44 Fsh:6,60 Lh:13,02 Tsh:1,83 Prolaktin:13,65 Total testestoron:0,395 Ilk ultrason muayenesinde polikisfik görüntü görüldüğü söylendi ama daha sonra gittiğimde polikistik görüntü olmadığını söyledi doktor bu mümkün olabilir mi? Reglim çok gecikmiyor beş altı gün kadar gecikiyor çok stresli olduğum zamanlar Iki ay olabiliyor nadiren. 20 yaşındayım killanmamda var ama doktor buna bağlı bir killanma olmadığıni çünkü östrojen hormonumun normal olduğunu soyledi. Kısaca benim sorum ultrasonda polikisti...

24 Ocak 2019 20:38
Yrd. Doç. Dr. Erson Aksu Doktora Sor

Yrd. Doç. Dr. Erson Aksu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube