Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

juvanul granuloza hucreli tumor

Iyi gunler hocam. 1.5 ay once over torsiyonu tanisiyla ameliyat oldum. Ameliyat sirasinda sol overin oradan 9 cm buyuklugunde kist cikardilar patoloji sonucu ise juvanul granuloza hucreli tumor cikti. Doktorlar sol yumurtaligimi ve tupumu almak icin tekrar ameliyat olmami istiyorlar ama ben ameliyat olmak istemiyorum. Sizce kabul etmeli miyim ameliyati??

8 Nisan 2016 10:33
Prof. Dr. İsmail Fahri Öçer Doktora Sor

Prof. Dr. İsmail Fahri Öçer tarafından cevaplandı.

doktorum kanserdenmi supheleniyor

Hocam merhabalar, Ben bir hafta önce sol kasığımdaki şiddetli sancı nedeniyle bir kadın doğum uzmanına gittim. Muayene ettikten sonra benden idrar tahlili ve mr istedi. Tahlilde idrarda kanama çıkmış bundan bir ay kadar önce yine tahlil yaptırmıştım o zamanda çıkmıştı kanama. Yine mr ve tomografi çektirdim bisey bulamadıklarını idrar yolundan kamerayla bakılması gerektiğini söylediler ama onu yaptıramadım o konu öyle kaldı. Son cekilen mr'da sol yumurtalıkta 60×27 mm büyüme sağ yumurtalıkta da 24 mm çapında folikül kisti çıktı ve alt batın spektroskopisi istediler fakat böyle bir uygulama yokmuş. Doktorumla tekrar görüştüm adet basladiktan sonra gitmemi alttan muayene edip parça alacaklarını ve biyopsi yapılacağını söyledi. Benim kafama tak...

21 Nisan 2015 00:59
Prof. Dr. İsmail Fahri Öçer Doktora Sor

Prof. Dr. İsmail Fahri Öçer tarafından cevaplandı.

fsh 110

Merhaba hocam, bana aralık ayında 1C yumurtalık kanseri teşhisi konulmuştu ameliyatla sağ yumurtalığım alındı.6 kür kemoterapi gördüm.Tedavim nisan ayında bitti.son adet tarihim 18 mart. yaklaşık 2 aydır adet olamıyorum ve rahatsız edici sıcak basmaları yaşıyorum. 3 gün önce yaptırdığım hormon testinde fsh değerim 110 çıktı. doktorum kemoterapi sırasında aldığım ilaçlardan dolayı olabileceğini ve bu durumun 6 ay kadar sürbileceğini söyledi ama ben yinde erken menopoza mı girdim diye korkuyorum.İleride hamile kalamıyacağımdan endişe ediyorum. fsh değerim nasıl düşer? ayrıca bir kere kanser oldum diye tekrar kansere yakalanma ihtimalim çok mu yüksek ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler.

23 Mayıs 2014 00:03
Prof. Dr. İsmail Fahri Öçer Doktora Sor

Prof. Dr. İsmail Fahri Öçer tarafından cevaplandı.

over kanseri

Merhaba 18 yasındayım kasıklarımda ağrı karnımın alt kısmında şişkinlik ve gaz sorunum var . Kilo kaybımı ve vajinal akıntıyı da buna ekleyebilirim . acaba yumurtalık kanseri olabilir myim yada yumurtalıklarım da bir sorun olabilir mi ?

8 Şubat 2014 00:48
Prof. Dr. İsmail Fahri Öçer Doktora Sor

Prof. Dr. İsmail Fahri Öçer tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube