Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Miyom sorunu

Merhaba hocam 32 yaşındayım ve Rahim dışında 6 cm büyüklüğünde miyomum var ve yumurtalıgimda kist var rahim emari çekildi sonucum şöyle ; dinamik kontrastlı alt batın mr - diffüzyon mr incelemesi : -aksiyal planda 5 mm kesit kalınlığında SE tekniği ile T1 ağırlık. -aksiyal planda 5 mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile T2 ağırlık -Coronal planda 5 mm kesit kalınlığında SE tekniği ile T1 kalınlığında -Coronal planda 5 mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile T2 ağırlıklı sekanslarla gerçekleştirilmiştir. Mesana konturları muntazam izlenmekte olup lümen içi patoloji saptanmamiştır. Mensane duvar kalınlığı normal sınırlardadır. Uterust retvoret pozisyondadir. Myometrium, endometrium ve servisk sinyal intensiteleri doğaldır. Uterust korpus posteri...

20 Temmuz 2016 18:11
Op. Dr. Erkan Akan Doktora Sor

Op. Dr. Erkan Akan tarafından cevaplandı.

Miyom ameliyatı

Merhabalar hocam. Adet kanamalarının ve ara kanamaların fazla olmasından dolayı dr.a gittim ve rahim içinde submüköz miyom tespit edildi ve alınması gerektiği söylendi. 31 yaşında ve bekarım. Ne tür bir ameliyatla alınması gerekir? Ya da evlendikten sonra bu ameliyatı yaptırmam daha mı doğru olur?

9 Aralık 2015 21:18
Op. Dr. Erkan Akan Doktora Sor

Op. Dr. Erkan Akan tarafından cevaplandı.

miyom hakkında

doktor bey bende 11 cm ve bir kaç tane daha miyom tespit edildi. kardesşimde de ve ailede de miyom geçmişimiz var. kardeşim 9 cm miyomla birlikte hamile kaldı ve 8,5 aylık iken bebeği anne karnında öldü. bebeğin ölmesinin miyomla bir ilişkisi var mıdır? bende 34 yaşındayım ve evliyim. anne olmak istiyorum. nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? miyom embolizasyonunu önerirmisiniz? eşim için gerekli kontrollerin yapılması için hangi doktora gitmeliyiz?

16 Kasım 2015 14:50
Op. Dr. Erkan Akan Doktora Sor

Op. Dr. Erkan Akan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube