Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 8 soru cevaplandı.

Erken menopoz

Merhaba dr.hanim yasim 36 iki cocuk annesiyim 3 ay once erken menopoz teshisi konuldu fsh 50 e2 5 ten kucuk cikmisti 3 ay cylo pregnova kullandim simdi tekrar tahlil yapildi fsh 57 e2 5 ten kucuk cikti dr.menopoza girdigimi soyledi trisequens ve vajinadan vajifem verdi meme usg de 30mm+4 mm solid hipoekoik lezyon goruldu simdi bu hormon ilaci kitleyi kotuye cevirirmi kullanmalimiyim kafam cok karisik cevap verirseniz sevinirim simdiden tesekkurler...

9 Mart 2017 20:12
Op. Dr. Meral Tüzün Doktora Sor

Op. Dr. Meral Tüzün tarafından cevaplandı.

Amh menopoz

Slm doktor hanim size bi sorum olcak amh testi yaptırdım <0.010 çıktı ne kadar yumurta ömrüm kalmış ne zaman menopoza gircem bebek yok eşimden dolayi olmuyordu bende olsun diye sıkıntı cok yapıyorum bütün hormonlar tavan yapti ewliligim ilk senelerinde hic bi sikintim yoktu stres beni mahvetti yapabilcegim bisi varmi?

27 Şubat 2017 14:49
Op. Dr. Meral Tüzün Doktora Sor

Op. Dr. Meral Tüzün tarafından cevaplandı.

Erken menepoz denildi adet 25 günde bir düzenli

Hocam merhaba 35 yaşındayım 4 yıllık evliyim çocuğum yok hormon testi Prog-12,19 amh-0.25 E2-21 Fsh-17,16 Lh-6,64 Prl-5,85 Tsh-1.05 bu degerlerle normal yolla gebelik olmaz hatta tüp bebek bile %3 gibi dedi doktor. Nisan 11 adet ilk günü fostimon 75 iğne 13 gün kullandım.Doktor yumurta hiç yok kist te yok bidahaki ay devem edelim dedi tedaviyi yarıda kesti 6Mayıs adet olmam gerekiyordu olmadım 5 Mayıs sümüksü beyaz yapışkanlı kokusuz akıntım oldu bende hiç olmazdı. Sorum: Yumurta geç oluşmuş olabilirmi adetim düzenli 25 günde bir olurdu ilk defa gecikme yaptı bugün 36 gün adet olmadım.

16 Mayıs 2014 12:25
Op. Dr. Meral Tüzün Doktora Sor

Op. Dr. Meral Tüzün tarafından cevaplandı.

teşekkürler

hocam merhaba; 35 yaşında evli bir bayanım çocuğum olmuyor. hormon değerlerim :ESTRADİOL:53 TSH:3,63 LH:6,75 FSH:17,64 rahim filmi çekildi rahimde perde var dendi hormon değerlerime bakılarak menapoza girdiğim söylendi. Rahimde polip ve kist olduğu söylendi.kistler hormon değerlerini etkiler mi? bu değerlerle hamile kalmam mümkün mü? yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar.

28 Mart 2014 11:27
Op. Dr. Meral Tüzün Doktora Sor

Op. Dr. Meral Tüzün tarafından cevaplandı.

erken menopoz ?

hocam merhaba! öncelikle sorunuzun yanıtı benim için çok önemli!cevaplarsanız çok çok sevineceğim. ben non-spesifik bir KAH hastasıyım(kısmi 21hidroksilaz eksikliğine bağlı)ilaçsız yıllarca düzenli regli olmaktayım,ancak bebek istediğimiz için 1 yıldır dekort 0,25mg kullanıyorum,6 aydır gebe kalamadım,hsg çekildim normal çıktı,eşimin de tetkikleri normal.. son 3-4 aydır regli normal düzeninde olmasına rağmen kanama miktarımda azalma mevcut,2 ped kullanabiliyorum neredeyse,normalde 5 gün süren reglimin ilk 3 günü normal kanama son 2 günü damlama şeklinde iken ;3-4 aydır 1-2 .gün normal kanama geri kalan günler sızıntı şeklinde olmaya başladı. bu durumu yaşadığım 2.ayımda doktor muayenesinde erken menopozluk bir durum yok denildi muayenede, e...

21 Ocak 2014 14:24
Op. Dr. Meral Tüzün Doktora Sor

Op. Dr. Meral Tüzün tarafından cevaplandı.

39 yaşındayım menapoza giriyorum

merhaba doktor hanım yaklaşık 1 yıldır adetlerim düzensiz 5.6 aydır her ay tahlil yaptırıyorm.Birr çıkıyor bir düşüyor.2 değişik doktora gidiyorum o gün hangi doktor olursa ona muayene oluyorum.Yani ikiside farklı söylüyor.biri menapoza giriyorsun diyor.Diger doktorda yok öyle birşey diyor.Kafam çok karıştı. tsh:1.77 prolaktin 19.86 estradiol 27.02 lh:17.42 fsh:39.69 bu tahlilleri adetimin 3 cü günü yaptırdım. gittiğim doktor menapoz yok dedi.dupbaston verdi.Sürekli her ay adet olmam için 1 yıldır kullanıyorum.Sakıncası varmıdır acaba. Kullandığın ilaç kanseri tetiklermi yok öyle birşey ama her ay kullandığım için korkuyorum.Birde bu ilaçları kullanırken hamile kalırmıyım. sizinde yorumunuzu almak istiyorum.kafam çok karışık.Teşekkür ederim...

1 Aralık 2013 01:50
Op. Dr. Meral Tüzün Doktora Sor

Op. Dr. Meral Tüzün tarafından cevaplandı.

prematür over yetmezliği

hocam merhabalar, nişanlıma erken menopoz teşhisi konulmuştu.vBİkaç hastanede testler yaptırdık ve tedaviye başladık.Doğum kontrol hapı kullanıyo.Teşhis konulduğunda fsh değeri 133tü. İlacı 2 ay kullandı bu 3.ayı ve 2 defa adet oldu, kan ve ultrason testleri yaptırdık. İlk testte fsh 5 çıktı doktor yalancı olabilir diğerinde doğru çıkar dedi. Dİğer testte ise fsh 19 çıktı.Ultrason ise temiz.Hocam gelişme mi var yoksa ilaçdan dolayı mı? Erken menopoz düzeliyor mu?

17 Kasım 2013 00:08
Op. Dr. Meral Tüzün Doktora Sor

Op. Dr. Meral Tüzün tarafından cevaplandı.

premetür over yetmezliği

hocam merhabalar, naşanlım 19 yaşında.3 ay adet olmadığı için doktora götürdük ve yapılan tahlillerden sonra erken menapoz teşhisi konuldu.FSH değeri 133 çıktı.bunun peşine 3 ayrı hastanede genetik testi yaptırdık ve temiz çıktı.ultrasonda yumurtalıklarını sağlam olduğunu fakat vücudunun hormon üretmediğini söylediler.son testte ise premature over yetmezliği olduğu söylendi.şu an doğum kontrol hapı ile adet olmaya çalışıyor.hocam ikimizde ilerde çocuk istiyoruz.acaba yapılacak bir tedavi varmı? uzun ya da kısa vadeli ne tür çözümler uygulayabiliriz?

7 Ekim 2013 12:39
Op. Dr. Meral Tüzün Doktora Sor

Op. Dr. Meral Tüzün tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube