Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 12 soru cevaplandı.

Kemik erimesi

Merhaba Hocam. Ben 32 yaşındayım.1.5 yil önce doktora kemiklerim agriyor diye gittim.Kemik tarama yapildi.osteoporoz teşhisi konuldu.degerlerim -2.5 lerde idi.tiroid parathormon normaldi.d vit birz düşüktü.calsiyum ve d vit kullandım.hamile kaldım.kalsiyum ağırlıklı beslendim.bebegim 2 aylıkken tekrar kemik tarama yaptırdım.degerlerim -2.5 ile -2.9 arasında cıktı.kan tahlillerinde normal cıktı.parathormon 13 cıktı sadece. Endokronolijiye gittim.kemik erimesi yok dediler.yapin böyle denildi.daha da açıklama yapılmadı.o zaman benim değerlerim neden düşmüş.yada neden bu kemik yapısı böyle.menapoza girince dahada artarsa ben çok mu erken yaşlanacağım.yada kamburlasma mi olur.lutfen bana yol gösterir misiniz?

28 Nisan 2019 16:58
Prof. Dr. İsmail Fahri Öçer Doktora Sor

Prof. Dr. İsmail Fahri Öçer tarafından cevaplandı.

Kemik erimesi, kanser geçmişi

Merhaba ben 57 yaşında bir kadınım. 10 yıl önce meme kanseri atlattım. 5 yıldır femara 2,5 gr kullanıyorum. Yan etki olarak kemik erimesi başladı 3 senedir. Bu yıl iyice arttı. Kırık riskleri var. Ben kemik erimesi ile ilgili hangi doktora hangi bölüme görünmeliyim? Bir çok farklı departman kemik erimesine bakıyor fakat benim durumumda birisi hangi doktora görünmeli? Lütfen yardım edin.

2 Kasım 2017 17:15
Op. Dr. Abdullah Çandar Doktora Sor

Op. Dr. Abdullah Çandar tarafından cevaplandı.

hamilellikte romatizma

iyi günler iyi çalışmalar hocam eşim 9 haftalık hamile ve son 1 aydır iltihaplı romatizma var kollarında şiddetli ağriları oluyor prednol 16 mg tablet kullanıyor 5 gun tam kullandı şimdi 5 gun yarım kullanıyor yalnız ağrılarında bir hafifleme olmadığını soluyor şişikleri vardı indi yalnız ağrılardan şikayetçı durumda haplar etkisini nezaman gösterir ağrıları olgunda sürekli parol atmak zorunda kalıyorcevaplarsanız sevirim agrılar ıcın tavsiyeniz olabılrse sevinirim

3 Aralık 2016 09:15
Prof. Dr. İlker Günyeli Doktora Sor

Prof. Dr. İlker Günyeli tarafından cevaplandı.

Tüy dökücü

Hocam iyi günler bana yumurtalık bölgesinde kullanmak için tüy dökücü krem önerebilirmisiniz. Önereceğiniz kremin kasık bölgesinde kullanılması herhangi bir zarara yol açarmı

10 Aralık 2015 09:50
Op. Dr. Sevim Turhan Doktora Sor

Op. Dr. Sevim Turhan tarafından cevaplandı.

kemik erimesi hk.

Merhaba Esra Hanim, annem 64 yasinda, eylul ayindan beri sol tarafinda sirt agrisi vardi. Simdi ise bir ayi askin suredir solda degil sag tarafta kurek kemiklerinde ve omurgasinda her sabah baslayan agri ve sizi var. Kemik olcumu yapildi sonucu surada: http://i.hizliresim.com/z2Av9O.jpg normal midir degerler? Doktor hic bilgi vermeden konusmadan gabapentin ve ibandronik asit yazmis, yan etkilerinden oturu kullanmaya korktuk. Ne onerirsiniz? Simdiden cok tesekkur eder, iyi gunler dilerim.

16 Aralık 2014 12:01
Doç. Dr. Esra Ayşin Tonguç Doktora Sor

Doç. Dr. Esra Ayşin Tonguç tarafından cevaplandı.

kalça ağrısı

hocam günaydın ben 15 haftalık hamileyim. daha önceden siyatik ağrım vardı yürürken sol bacağımda elektrik çarpması gibi kasılmalar kısa süreli olup geçiyor yürümede zorlanıyorum. hamileyken herhangi bir tedavisi varmı? nasıl bir yöntem uygulamalıyım? iyi çalışmalar

15 Eylül 2014 08:51
Prof. Dr. Gazi Yıldırım Doktora Sor

Prof. Dr. Gazi Yıldırım tarafından cevaplandı.

annemde gizli kemik erimesi var

merhaba hocam annemde yaklaşık 2 yıldır kemik erimesi var ama ilaçları kullanmasına rağmen ilerlemiş kemik erimesi durdurulabilir mi?yada ne yapmamız gerekiyor neler önerirsiniz teşekkür ederim..

14 Eylül 2014 16:27
Op. Dr. Akin Savci Doktora Sor

Op. Dr. Akin Savci tarafından cevaplandı.

osteoporoz ve gebelik

mrb.lar dr. hanım.33 yaşındayım.konjenital adrenalin hiperplazim var.hidrokortizon kullanıyorum.3 yıl önce kemik erimem olduğu anlaşıldı.osteocare kullanıyordum.geçen yıl hamile kaldım.gebelik sürecinnde kadın doğumcum kalsiyum takviyesi kullandırmadı.ben ısrarla kullanmak istedim.fakat kullandırmadı.bebeğim şu an 9 aylık.tekrar kemik taraması yapıldı.kemik erimem çok ilerlemiş.emzirmeyi kesmemi ve hemen ilaca başlamamı söyledi doktorrum.gebelikte kalsiyum takviyesi kullansaydınız bu kadar hızlı ilerlemezdi dedi.sizinde fikrinizi almak istedim.siz ne düşünüyorsunuz? teşekkürler.

26 Ağustos 2014 10:58
Op. Dr. Seval Taşdemir Doktora Sor

Op. Dr. Seval Taşdemir tarafından cevaplandı.

ilaç bilgisi

İyi günler hocam annem kemik erimesi için ca+ D vitamini kullanıyor ama ben ders kitabında menapoz sonrası kadınların östrojen eksikliğinden dolayı için D vitaminini aktifleştiremediklerini dolayısıyla ca emiliminin bozulduğunu okudum. Öyleyse kullandığı ca işe yarar mı kemiklere geçer mi. Hormon tedavisi alması şart mı. Çok teşekkürler.

23 Temmuz 2014 00:01
Op. Dr. Sevim Turhan Doktora Sor

Op. Dr. Sevim Turhan tarafından cevaplandı.

gecici adet donemi ignesi

rhaba hocam benim 22 yasinsa cikolata kistklerim laporoskopi yontemi ilie alindi.bana gecici adet donemi icin zoladex die igne vurulmustu.aradan 22 yil gecti beni ameliyat eden dr um dislerini kaybedersin demisti dedigi gibi dislerimi kaybettim.ben implant yaptirmak istiyorum fakat dt.dr lari bu kemikerimesi sonucu implantlarinda disler gibi kaybedilebilecegi cikmazina girdiler.bende cikmazdayim.bu igne kemiklerimi yikima devam eder mi?yoksa tesiri bitmismidir?etkisiyle ben olunceye kadar yikimina devam eder mi?tsk

28 Şubat 2014 12:59
Dr. Öğr. Üyesi Hakan Peker Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Hakan Peker tarafından cevaplandı.

Hormon Tedavisi

Merhaba. 43 yaşındayım. Kemik erimesinin başlamasını ve yüzümdeki bozulmayı hormon tedavisi ile durdurabilir miyim? Teşekkür ederim.

2 Şubat 2014 13:47
Op. Dr. Seval Taşdemir Doktora Sor

Op. Dr. Seval Taşdemir tarafından cevaplandı.

yardimci olun hocam pslolojim cok bozuk

Slm hocam ben 24 yasindayim ellerim baska erkeklere gore sanki kucuk normalmidr sizce yoksa hastalik mi var bende

9 Aralık 2013 00:17
Op. Dr. H. Yeşim Yerçok Doktora Sor

Op. Dr. H. Yeşim Yerçok tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube