Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Vajinal kültür

Bakire biri anal ilişki yaşayıp bundan bir cinsel yolla bulaşan hastalık kaptıysa klamidya ya da gonore gibi. bunun tesbiti vajinal kültürle yapılabilir mi? Yani eğer anal yolla bir hastalık kapıldıysa vajinal kültürde bu hastalık yine de tesbit edilebilir mi? Ve vajinal kültürde yapılan cybh testi tam güvenilir midir?

5 Mart 2020 19:17
Op. Dr. İrem Güler Özgür Doktora Sor

Op. Dr. İrem Güler Özgür tarafından cevaplandı.

Kızlık Zarı

Merhaba hocam size bir sorum olacaktı erkek arkadaşımla üzermde iç çamaşırı,ped ve pantolon vardı erkek arkadasımdada pantolon ve ıc camaısır vardı bu sekılde sürtünme yasadık ve üzerime yatıp bacaklarım hafif acıkken vajina kısmıma gel git şeklinde yaptı bu baskı ile kızlık zarıma zarar gelebilir mi hocam kesin bir cevap verebilir misiniz adet gunumde oldugu ıcın kan gelip gelmediğini bilmiyorum teşekkür ederim şimdiden

5 Şubat 2020 20:35
Op. Dr. İrem Güler Özgür Doktora Sor

Op. Dr. İrem Güler Özgür tarafından cevaplandı.

Kızlık zarı

Hocam sorduğum soru saçma olacak ama intenrttencok fazla yanlış bilgi var bu yüzden size danışmak doğru bilgi almak istiyorum. Erkek arkadaşımla sürtünme yaşadık ikimizde de kıyafet vardı hatta bende ıc camasırı,zıbın,taytım onun üzerinde de eşofmanım vardı böyle bır durumda vajına üzerine baskı veya zorlanmada sizce kızlık zarı bozulabilir bu olaydan 18 saat sonra falan kan geldi ama adet günüm gelmişti ben adetim başlıyor diye düşündüm böyle bir durumda kızlık bozulma ihtimali az da olsa var mı kusura bakmayın hocam sorum saçma geliyor banada ama internette her site başka bir şey diyor insan doğru bildiklerini de şaşırıyor teşekkür ederim şimdiden.

14 Aralık 2019 13:30
Op. Dr. İrem Güler Özgür Doktora Sor

Op. Dr. İrem Güler Özgür tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube