Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Önemli

Merhaba mine hanım ,3gün önce erkek arkadasımla arkadan ilişkiye girdik ilişkiye girerken çok zorladı fakat tuvalete gittiğimde pıhtılı kan gördüm erkek arkadasıma sordım kızlık zarıma zarar vermedogını söyledi ancak ben çok korkuyorum bır problem varmıdır sızce ve sureklı az mıktarda kahverengı akıntı görüyorum kilodumda .. Ne olmuş olabılır ?

4 Nisan 2014 15:16
Op. Dr. Mine İnan Doktora Sor

Op. Dr. Mine İnan tarafından cevaplandı.

YOĞUN KANAMA

Hocam merhaba, 34 yaşındayım. İlk adet olduğum zamanlardan beri adet kanamalarım yoğun oluyor . Ancak son 4-5 aydır çok fazla kanamam söz konusu. Adetlerimde herhangi bir düzensizlik yok periyodik olarak 24-26 günde bir oluyorum. Çok yoğun ve pıhtı şeklinde 4 gün sürüyor 5. ve 6. günler çok az oluyor. Bu sebepten bende kansızlık meydana geldi. Adet ağrılarım normal değişmedi hiç sadece kanamam çok fazlalaştı ve pıhtı çok fazla. (Hiç doğum yapmadım ve annem 38 yaşında menopozu başladı) Normal bir durum mudur yaşımdan ötürü yoksa bir rahatsızlık söz konusu olabilir mi. Beni bilgilendirebilir misiniz, teşekkür ederim.

13 Şubat 2014 23:21
Op. Dr. Mine İnan Doktora Sor

Op. Dr. Mine İnan tarafından cevaplandı.

Kahverengi akıntı ve ağrı

Hocam merhabalar, Geçen ay adetim iki hafta gecikti. Yani ocağın12sinde olmam gerekirken 25inde oldum. Birkaç gündür bazen kasıklarımda ve belimden bacaklarıma inen adet ağrısı gibi bi ağrı oluyor. Bugün de yine o ağrıyla karşılaştım ve kahverengi akıntım oldu. Sebebi nedir sizce yardımcı olursanız sevinirim. 19yaşındayım ve cinsel ilişkiye girmedim

6 Şubat 2014 18:14
Op. Dr. Mine İnan Doktora Sor

Op. Dr. Mine İnan tarafından cevaplandı.

ADET DÜZENSİZLİĞİ

MERHABA MİNE HANIM BENİM SİZE BİR SORUM OLACAK . BEN ADET DÜZENSİZLİĞİ SIKINITISI ÇEKİYORDUM . ÖZEL HASTANEYE GİTTİM DOKTORUM BANA PROGESTAN HAPINI VERDİ . GÜNDE 3 TANE SABAH 1 AKŞAM 2 TANE FAKAT BENİM İNANILMAZ DERECEDE BASIM DÖNÜYOR NEDEN OLABİLİR .

6 Ocak 2014 13:32
Op. Dr. Mine İnan Doktora Sor

Op. Dr. Mine İnan tarafından cevaplandı.

adet arası kanama

merhaba mine hanım benim adet düzensizliğim doğum kontrol haplarını bıraktıktan 6 ay sonra başladı 3 ay düzensiz son 2 aydırda tekrar düzenli oldu fakat adetm ayın 13 aralıkta bitmesine ragmen 20 aralıkta tekrar oldu fakat geçen kanamamda az ve kahverengiydi şimdikide aynı ve bu 2 kanama arasındaki bir hafta içndede akıntımda kötü koku olumuştu .bir sene içinde hamile kalma durumum oluşmuş fakat tutunamadığından adetimle düşmüştü acaba gene öle birşeymi oldu yoksa enfeksiyonmu sebeb mi ?(2009 da yaralarım oluşmuştu fakat 2 ay önceki muayenenizde herşey normal hormon düzeyim smear testim hepsi iyi çıkmıştı)

20 Aralık 2013 18:53
Op. Dr. Mine İnan Doktora Sor

Op. Dr. Mine İnan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube