Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

YUMURTALIK ZAYIFLIĞI

iyi günler hocam. 24 yaşında ve evliyim. adet gecikmelerimden dolayı bugün doktora gittim. vajinal muayenede kıllanma var dedi. o ne diye sorduğumda pek bi açıklama yapmadı. bir de yumurtalıkların yavaş çalışıyor dedi. tarlusal ve diane yazdı. evlendiğimde bu yana ilk kez muayeneye gittim.bir kez bakmakla yumurtalığımın zayıf olduğunu söyleyebilir mi? gebe kalmam ilerde sorun olur mu?

12 Kasım 2013 09:42
Prof. Dr. Erbil Doğan Doktora Sor

Prof. Dr. Erbil Doğan tarafından cevaplandı.

orgazm sırasında ağrı

Hocam İyi günler diliyorum.Eşimin şu sorunu var.ilişkiye girip orgazm olunduğu sırada eşimde ağrı oluyor.neden kaynaklandığını bilmiyoruz rahimde 4cm lik kist var.jinekolojik muayenede birşey çıkmadı herşey normal dedi doktor.orgazm sırasındaki ağrı nereden kaynaklabildiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim.saygılarımla..

7 Kasım 2013 11:18
Prof. Dr. Erbil Doğan Doktora Sor

Prof. Dr. Erbil Doğan tarafından cevaplandı.

ilaç kullanamıyorum kist kendiliğinden kaybolur mu

iyi geceler.ben düzensizlik şikayetiyle doktora gittim. usg sonucu şu şekilde; sağ overde cidarı kalın septasyon içeren 61x46mm boyutunda kistik lezyon izlenmiştir. hocam bende 6mm hipofiz adenom olduğu için dr ilaç vermeyi doğru bulmadı. bu kist kendiliğinden kaybolur mu.

29 Ekim 2013 00:05
Prof. Dr. Erbil Doğan Doktora Sor

Prof. Dr. Erbil Doğan tarafından cevaplandı.

4aydır düzensiz adet kanaması görüyorum :( nedeni ne olabilir?

ıyı akşamlar.temmuz ayına dek, regl dönemlerıme daır hıcbır sıkıntım yoktu.sadece bazı dönemler bıraz agrılı gecıyordu ve her ay yaklasık bır 5gün öne kayıyordu regl baslangıcım.ki bunun da norml oldugunu zannedıyorum.temmuz baslaında check up a gırmıstım ve orada da yumurtalıklar ve rahım agzı/dışı na dair hıcbır sıkıntı olmadıgını ve gayet saglıklı oldugunu soyledıler.testte de olumsuz bır sonuc cıkmadı. fakat temmuz sonundakı regl dönemım bıttıkten yaklasık 10gün sonra tek seferlık bır kanamam oldu.3-5gun bır sey yok...sonra yıne bır anda az mıktar bır kanama...ve bu olay, agustos regl dönemıme kadar devam ettı. agustos regl dönemımın bıtımınden 10gun sonraya kadar her sey normaldı.yıne bır 10gun sonra, 3-5gun aralıklarla az az kanamalar...

28 Ekim 2013 20:25
Prof. Dr. Erbil Doğan Doktora Sor

Prof. Dr. Erbil Doğan tarafından cevaplandı.

düşük ve kürtaj sonrası

hocam kolay gelsin.9 gün önce 17 haftalık ikizlerime hamileyken suyun gelmesi sonucu suni sancı verilerek ve cytotek ilaç kullandırılarak düşük yaptırıldım.sonrasında kürtaja alındım.2 gün sonra ateşim yükseldi ve bir çok antibiyotik verdiler.tekrar rahimde temizleme işleme yaptılar.en son ultrason ve muayene bulgularım iyiydi sadece endometrium tabakada bir miktar kalınlaşma gördüler.normal bir kanamayla çok ufak parçalar gelmeye başladı.ateşim artık yok antibiyotiklere devam ediyorum. bu arada metiller hap ve cytotek hap verdiler.bu iki ilacı bir arada kullanmak ne kadar doğru.bu kadar yüklenmenin vücuda bir zararı olurmu.zaten psikolojik bir travma yaşarken artık daha fazla gerilmek ve zarar verebilecek keyfi uygulamalar istemiyorum.bir ...

27 Ekim 2013 00:56
Prof. Dr. Erbil Doğan Doktora Sor

Prof. Dr. Erbil Doğan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube