Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

İdrar yollar enfeksiyon

Merhaba, 1 hafta önce idrar yolları enfeksiyonu tedavisi için kullandığım cefaks ve piyeloseptyl ilaçlarım bitti daha sonrasında reglimin son gününde cinsel birliktelik yaşadım, ertesi gün idrarda yanma ve kaşıntı şikayetlerim tekrar oluştu. Sebebi ne olabilir ? Teşekkürler.

17 Temmuz 2018 08:16
Op. Dr. Birdal Tosyalı Çetinol Doktora Sor

Op. Dr. Birdal Tosyalı Çetinol tarafından cevaplandı.

Meme Ca Pet/Bt sonucu jinekolojik muayene önerisi

Merhabalar hocam Annem Evre 2a meme Ca koltuk altı lenf tutulumu nagatif olup, tümör Hücreleri Progestorojen ve Österojen hormanlarına duyarlı ER%100(+) PR%80(++) cerbB2(-) ameliyat kısmı bitti kemoterapi alıcak 4 kür. Pet/BT sonuçlarımızda patalojik metastaz bulgu saptanmamıştır, Fakat PET BT raporumuzda Uterusta patalojik FDG tutulumu izlenmemiştir. Uterus anterior komşuluğunda sağda nonmetabolik nodüler bir lezyon mevcuttur. MR önerilir. Uterus posteriorunda hipometabolik sıvı mevcuttur. Uterus ve serviks arasında solda sıvı içinde 1.5 cm çaplı daha hipodens görünümlü yapılanma alanında ılımlı düzeyde FDG tutulumu mevcuttur (SUV max:4.3) Jinekolojik muayene ve gereği halinde US/MR ile değerlendirme önerilir. Bilateral bölgedeki lenf nodl...

16 Eylül 2017 01:10
Op. Dr. Birdal Tosyalı Çetinol Doktora Sor

Op. Dr. Birdal Tosyalı Çetinol tarafından cevaplandı.

Fitil kullanımı

Merhaba doktor hanım, Cuma gününden itibaren Biokadin fitil kullanmaya başladım. Doktorum pek bir bilgi vermedi sadece 12 saatte 1 kullan dedi. Ben de .9.30 ve 21.30 olarak kullandım. Bir de ıslatılıp kullanılması gerekiyormuş ben ıslatmadan kulandım. Ve bugün fark ettim ki fitil içimde tam erimiyor, bir kısmı eriyip akıyor, erimeyen kısım içimde birikiyor. Şu an tıpa gibi içimde baya birikmiş. 8 adet kullanmış oldum. İçimde kalan fitil nasıl çıkacak?

14 Şubat 2017 16:11
Op. Dr. Birdal Tosyalı Çetinol Doktora Sor

Op. Dr. Birdal Tosyalı Çetinol tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube