Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Adet geçikmesi

2 aydır adet düzensizligi çektigim ocak ayında hiç adet olmadıgım için doktora gitim hormon testi yaptı testin sonucunda Prolaktin yüksek çıktı bu arada aralıgın 26 sında en son adet gördüm o günden beri görmüyorum doktor dostınex adında bi ilaç verdi kulandım ama hala adet olmadım 6 aydır evliyiz ve çoçuk istiyoruz çoçuk olmasına engelmi ve neden hala adet olamadım şişkinlik ve sık sık kabızlık oluyor test sonucu sTSH 2.99 uIU/mL *** *** ** FSH 3.44 mIU/mL Mid Luteal Faz *** *** ** Mid Foleküler Faz *** *** ** Post Menopazal *** *** ** Mid Peak Değer *** *** ** LH 3.12 mIU/ml Mid Luteal Faz *** *** ** Post Menopazal *** *** ** Mid Foleküler Faz *** *** ** Mid Peak Değer *** *** ** Prolaktin (PRL) 38.2 ng/ml *** *** ** ayrıca smear testide ...

28 Şubat 2014 00:03
Op. Dr. Metin Acu Doktora Sor

Op. Dr. Metin Acu tarafından cevaplandı.

adet gecikmesi

mrb hocam ..3 senedir troid ilacı euthyrox kullanıyorum..eylül ayından beri adet düzensizlıgm oluyo agustos ayında sùrtünme yoluyla ilışki yaşamıstm ama bosalma olmadı zevk suyu gelmışti..bu olaydan 3 gün sonra zamanında adet oldum ama o aydan sonra stresten galiba hep gecikmelı adet oldum en son 28 kasımda doktorun verdigi adet söktürücüyü kullanarak oldu bu ay yıne gecikti bu durumda hamilelik varmıdır?(15 agustos 15 eylül 19 ekim 28 kasım adet tarihlerım)

30 Aralık 2013 12:03
Op. Dr. Metin Acu Doktora Sor

Op. Dr. Metin Acu tarafından cevaplandı.

adet gecikmesi

hocam merhaba benim son adet tarihim 28 ekim. 28 kasımda adetimi göremedim adetlerim her zaman düzensizdir ama 19 kasımda kıyafet üzerinden yaşadığım bir ilişkim olduğu için adetim gecikince stres oldum. Hocam partnerim çamaşırına boşaldı ve bana gelmedi benimde üzerimde çamaşırım eşofmanım vardı zaten ama bu şekilde gebelik olur mu? Ben adetim 7 gün geçince doktora gittim sabah idrar testi yaptılar negatif çıktı ultrasondan bakıldı ama karından çünkü bakireyim. Polistik over var dendi. Duphastol kullanmaya başladım o gün adetimin gelmesi için, ilacın bitmesine 3 gün kaldı. Dün devlet hastanesinede gittim polistik over dendi kan testi yaptılar ama kanda gebelik bakma gereği duymamışlar. Benim ayrıca kanda gebelik baktırmama gerek var mı? Dü...

11 Aralık 2013 22:34
Op. Dr. Metin Acu Doktora Sor

Op. Dr. Metin Acu tarafından cevaplandı.

polikistik over

iyi günler ben 2 yıl polikistik over tedavisi görmüş ve bir yıldır da sağlıklı olan biriyim. son regli tarihim 15 gün gecikti. bu dönemde aşırı şeker tüketimim olmuştu. bu fazla şeker tüketimi insülin direncine sebep olup yeniden kist oluşturmuş olabilir mi acaba?

2 Aralık 2013 23:21
Op. Dr. Metin Acu Doktora Sor

Op. Dr. Metin Acu tarafından cevaplandı.

Hormon bozukluğu

Merhabalar.Ben 23 yaşındayım.Lise yıllarından beri süre gelen adet düzensizliği,aşırı tüylenme sorunlarım var.2 sene hormon testi yaptırdım,hormon bozukluğu tespit edildi.1sene kadar elleacnelle draje kullandım.Daha sonra bıraktım.Hala aynı sorunlarım devam ediyor.Üstüne bir de ciddi boyutta saç dökülmesi eklendi.Sizce ne yapmalıyım?Saç dökülmesini ve tüylenmeyi nasıl durdurabilirim?teşekkürler.

18 Ekim 2013 18:58
Op. Dr. Metin Acu Doktora Sor

Op. Dr. Metin Acu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube