Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Degerlerim

4 ay adet olamadıgım için doktora gıttım ve dogum kontrol hapı verdi kullandıktan sonra degerlerim dahada düşmüş.bu sonuçları yurmlayabılır mısınız ? yaşım 22 70 kıloyum. TSH 1,79 REF:0,27-4,2 FSH <0,1 (REFERANS YOK) LH <0,1 (REFERANS YOK) EASTRADİOL 7,01 REF.11-44 (diyet yaptım ve 20 kılo verdim )

11 Nisan 2014 13:15
Op. Dr. Şebnem Ergüler Yılmaz Doktora Sor

Op. Dr. Şebnem Ergüler Yılmaz tarafından cevaplandı.

Ara kanama dönemi ve E2 degerinde düşüklük

Hocam merhaba.27 yasinda evli bir bayanim.Birsey aklima cok takildi.Bu ay ara kanama şikayetim oldu cok yogun bir ara kanamam oldu ve yumurtaliklarimda 7-8 adet kist oluştu ovulasyon donemimden sonra...Doktora gittigimde hormon tahlillerimde E2 degerim 5 cikti. Hormon degerlerinin yapilan doneme gore degisiklik gosterebilecegini biliyorum zaten bende de cok sorunlu bir zamanda yapildi fakat bu deger referans araliklarinda sadece menapoz sınır degerlerinde gozukuyor. Size sadece sormak istedigim şey bu deger testin yapildigi doneme gore degisiklik gosterecekse bile bende endişe yaraticak bir deger mi?Yani adet duzenim tekrar yerine geldiginde duzelebilecek bir deger mi yoksa hangi donemde olursa olsun bukadar duşuk cikmamali mi?cok endiseliy...

10 Nisan 2014 00:18
Op. Dr. Şebnem Ergüler Yılmaz Doktora Sor

Op. Dr. Şebnem Ergüler Yılmaz tarafından cevaplandı.

Teşekkürler...

25 yaşındayım,4 ay sonra evleneceğim kısmet olursa.Adet düzensizlikleri oluyor bende,kimi zaman 2 ayda bir ,kimi zaman ayda bir,kimi zaman da bir buçuk ayda bir regl oluyorum.Kadın doğum hekimine gittim yumurtalıklarda ve rahimde herhangi bir problemin olmadığını,regl döneminde hormon tahlili yapılması gerektiğini,eğer düzensizlik devam ederse doğum kontrol hapını kullanabileceğimi söyledi.Reglimin son günlerinde tahlil yaptırdım: TSH:1,700 ESTRADİOL:38,1 FSH:5,1 LH:6,5 PROLAKTİN:14.0 sonucunu aldım.Eğer düzensizlik devam ederse doğum kontrol hapı kullanmalı mıyım,kullandığım zaman yumurtalıklara zarar verir mi?(ilk 6 ay kadar çocuk yapmama gibi düşüncemiz var.)

9 Nisan 2014 22:00
Op. Dr. Şebnem Ergüler Yılmaz Doktora Sor

Op. Dr. Şebnem Ergüler Yılmaz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube