Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

tahlil sonuçları ve gebelik

çocuk sahibi olmak istiyoruz polikistik over vardı ve ilaç tevisiyle geçti.hormon tahlillerimin sonucu : FSH:6.90 E2:20.59 LH:17.32 prolaktin:46.77 serbest T4:1.07 TSH:2.58 SERBEST T3: 3.05 bu sonuçlarımdan sonra dostinex tablet ve 3-6 ay arası doğum kontrol hapı önerildi.bu değerler hamileliğe engelmidir ve doğum konrtol hapını kullandıktan sonra hamile kalmakda sıkıntı yaşarmıyım teşekkürler

27 Nisan 2014 23:46
Prof. Dr. Ferit Saraçoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ferit Saraçoğlu tarafından cevaplandı.

bilgi verirseniz çok sevinirim

merhaba hocam 9 aylık bebeğim var bir haftadır sütten kesildi.sürekli mastit oldum ve sütüm çok olduğu için 4 tablet dostinex ilaç kullandım 1 hafta oldu ama hala sütüm kesilmedi, ağra olmuyor ama günde bir kere sağıyorum çok boşaltmadan; size 1.sorum şu; göğüste biraz süt kalırsa ilerde hastalık yapar mı tamamen boşalacak mı ?(boşaltıca yeniden süt doluyor ) 2. sorum ise 9 aydır hiç adet olmadım olmam için ne yapmalıyım ilaç kullanmalımıyım ? dostinexe devam ediyim mi adet düzenler mi ?

8 Nisan 2014 19:47
Prof. Dr. Ferit Saraçoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ferit Saraçoğlu tarafından cevaplandı.

Yasmin Hapı

İyi günler,iyi çalışmalar Ferit Hocam.Hocam size 2 sorum olcak.Yardımcı olur iseniz çok sevinirim. * Ben 2 yıldır hormon bozukluğu sebebi ile adet düzenleyici olarak yasmin hapı kullanıyorum.Hap içerisinde 21 adet bulunmaktadır.Bu ay hapımdan bir tanesini kaybettim ve bulamadım kalan 20 tanesini düzenli olarak içtim.Dün ilacımın tamamını bitirdim.1 tane hapı içemediğim için adetimde gecikme olur mu hocam?. *Birde bende liken plus denilen bir deri hastalığı var ve boğazımda da 1 tane çok küçük liken plus var.bunun için hep ağızdan alınmalı hap içtim hemde kollarım için kortizon içerikli krem kullanıyorum.Bu krem ve hap adetimin gecikmesine sebep olur mu?

23 Ocak 2014 10:12
Prof. Dr. Ferit Saraçoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ferit Saraçoğlu tarafından cevaplandı.

fsh ve lh düşüklüğü

İYİ GÜNLER...BEN DE ADET DÜZENSİZLİĞİ VAR DOKTOR BEY ADETİN 3. GÜNÜ HORMON TESTİ YAPTIRDIM, DEĞERLERİM FSH 0,51 LH 0,16 ÇIKTI, DOKTORLAR BU DEĞERLERLE ÇOCUK SAHİBİ OLAMAZSIN DEDİLER, ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İSTİYORUM, 3 AYLIK EVLİYİM, ŞİMDİ DOKTORA GİDERSEM TEDAVİYE BAŞLANILIR MI, TEDAVİYE BAŞLANIRSA HANGİ TEDAVİDEN BAŞLANIR, AYRICA KİLOM 90 BOYUN 172 , BU HASTALIĞIN KİLOYLA BİR ALAKASI VAR MI ? TŞK EDERİM.

4 Aralık 2013 11:10
Prof. Dr. Ferit Saraçoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ferit Saraçoğlu tarafından cevaplandı.

yüksek prolaktin

Hocam merhabalar olabildiğince kısa bi şekilde durumu anlatmaya çalışıcam size.öncelikle yüksek prolaktin sebebiyle bebek sahibi olamıyorum yaklaşık 1 sene önce yapılan ilk adetin 3.günü testimde prolaktin değerim 23.81di 2ay boyunca haftada 2gün yarım yarım dostinex kullandm ve değer 2 ye düştü ancak bu defada e2 hormonum 486 idi ve doktorum 6 ay boyunca kullanmam için yasmin verdi ancak 153 e düştü ve bu sürede prolaktin değerlerim sırasıyla 16 ve 28.94 oldu doktorumda hipofiz mr istedi çok şükürki sonuç temiz çiktı son olarai bugün tekrar adetimin 3.günüydü ve prolaktin 27 olmuş ve doktorum yine dostinex werdi bu sefer hafta bir gün ilacin 4te 1ini içmemi söledi sizce bu şekilde hamile kalma olasılığım nedir? Bu arada 29 günde bir düzenl...

13 Kasım 2013 00:12
Prof. Dr. Ferit Saraçoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ferit Saraçoğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube