Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

RAHİM FİLMİ

HOCAM MERHABALAR, *** *** ** TARİHİNDE RAHİM FİLMİ ÇEKTİRDİM. *** *** ** ADET OLMAM GEREKİRKEN HAMİLE OLDUĞUMU ÖĞRENDİM. RAHİM FİLMİ SONRASI KORUNMA KONUSUNDA DOKTORUMUZ HİÇ BİR ŞEY SÖYLEMEDİ. FAKAT OKUDUĞUM BAZI YAZILARDA FİLM SONRASI HAMİLELİK ÖNERİLMİYOR. BU KONUDA ÇOK TEDİRGİNİM BİLGİ VERMENİZİ RİCA EDERİM.

24 Eylül 2014 17:35
Op. Dr. Akin Savci Doktora Sor

Op. Dr. Akin Savci tarafından cevaplandı.

gebelik

mrh. doktor bey kürtaj sonrası 65 gün adet olamayınca ofis histereskopisi yapıldı hiçbir yapışıklık yok tüplerin çıkış yeri bile görüntülenmş. ofis histereskopisinin gebe kalmaya faydaları var mıdır?histereskopi sonrası antbyotik dostinex cyclo-progynovakullanmaya başaldm.histereskopiden 4 gün sonra hemen adet oldm sebebi nedir?( prolaktin hormonunun 36çkması yüksekliği gebeliğe engelmidir? teşekkrler.

19 Mart 2014 18:41
Op. Dr. Akin Savci Doktora Sor

Op. Dr. Akin Savci tarafından cevaplandı.

kürtaj

tüp bebek sonrası 8 haftalık bebeğin kalp atımı durunca 7 ocakta kürtaj oldgmu. sonrası 17 subatta tarlusal içmeme ragmen adet olamadgmı. doktorumun hormon tahlili ve histereskopi yapmak istsdgni anlatmştım. izlediğim yolun doğru olup olmadığını danışmak istiyorum. sizde tıp fakltesine gtmemi önermiştiniz.hormon tahlillerimi yorumlarmısınız lütfen adet olamama sebebim bunlar olabilirmi? bu dönemde yapılan tahliller doğru sonuç vermiş olabilirmi? birtek 7 şubatta bir hafta boyunca adet olcakmışım gibi oldu ancak olamadım.hiçbir adet belirtisi hissetmemem normal mi? agrımın olmaması yapışıklık olmadığını yansıtırmı? beta hcg 2 estradiol 100,43 fsh 2,93 prolaktin 36,78 tsh 4,19 free t4 1,10

11 Mart 2014 19:02
Op. Dr. Akin Savci Doktora Sor

Op. Dr. Akin Savci tarafından cevaplandı.

histeroskopi

mrh. doktor bey.(benim sorunum sebebi bilinemeyen infertelite hersey normal doğal yolla hamile kaldığım bir çocuğum var 2, olmayınca bu aşamaya geldim bu çalışmalar ikinci için) ilk tüp bebek denemem sonucu hamile kaldım ancak 7 ocakta kalp atışı durunca bebeğin vakumlu kürtaj oldum. 17 subata kadar adet olamayınca doktorum tarlusal vardi 1 hafta günde 2 kez içtim ancak gene adet olamadım. şimdi hiztereskopi ile bakalım yapışıklık olusmusmu diyor. önce hormon testlerime bakılacak ancak genede histereskopi ile rahime bakılmak isteniyor. doğru bir yoldamıyız sizce. histereskopiden sonra yapışıklık çözülürse doğal yolla gebe kalabilirmiyim. tüp bebek yaptırmalımıyım..lütfen acil cevap yazın. teşekkürler.

10 Mart 2014 19:45
Op. Dr. Akin Savci Doktora Sor

Op. Dr. Akin Savci tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube