Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Gebelik ihtimali

Hocam iyi akşamlar size bir sorum olacak şimdiden teşekkür ederim Herhangi bir cinsel ilişkiye girmeden dış ortamdan hamile kalınır mı tuvaletten banyodan vajinaya sperm sıçrasa mesela mümkün olur mu 19 gün önce adetim bitti 5 gün sürdü ve geçen hafta 3-4 gün midem bulandı bu ara midem bulanmıyor şüpleniyorum İnternette korkunc bilgiler var böyle bir durumda gebelik olabilir mi

17 Ağustos 2020 00:07
Op. Dr. Songül Kaloğlu Doktora Sor

Op. Dr. Songül Kaloğlu tarafından cevaplandı.

Hamile kalmak

Merhaba Songül hanım. Ocak ayında çikolata kistim vardı hormon tedavisi ile 6,73 lük kistim eridi. Ama arkasına vajinit oldum barsak ve vajina floram bozuldu. 7 ay antibiyotik kullandım idrarda beyaz ve kırmızı kan hücreleri atımı vardı şuan o sorun çözüldü ama bakteri var hala.gynoflor ve 20 günde bir monorul kullanıyorum ve şuan yumurtlama dönemindeyim hamile kalabilir miyim bu ilaçları kullanırken . Şimdiden teşekkür ederim.

15 Ağustos 2020 13:05
Op. Dr. Songül Kaloğlu Doktora Sor

Op. Dr. Songül Kaloğlu tarafından cevaplandı.

Gebe kalamamak

Hocam merhaba 23 yaşındayım 1 yıllık evliyim, bende adet düzensizliği var ve adetin 2.günü fsh tsh lh prolaktin progesteron serbest t4 hormonlarıma bakıldı hepsi olması gereken aralıkta çıktı. Ultrasonla muayenede hafiften polikistik var dendi yani çatlamayan yumurtalarım varmış. 1 yıldır gebe kalamıyorum. 3 ay boyunca inofolic pembe kapsül kullanmam gerektiği söylendi. Fakat yine adetim düzene girmedi 1 aydır ilacı kullandığım halde adetim şuan 3 gün gecikti. Neden gebe kalamıyorum öneriniz var mıdır?

8 Temmuz 2020 17:42
Op. Dr. Songül Kaloğlu Doktora Sor

Op. Dr. Songül Kaloğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube