Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Genital hpv

Doktor Hanım Merhaba, Genital bölge ve makatta siğilim vardı. Yakma işlemi uyguladık teşhisten kısa bir süre sonra ve smear yaptırdım normal çıktı. Yakılan kısımlarda tekrarlama olmadı. 3 ay sonra vajinanın iç kısmında Rahim agzının kenarında rahimde değil lezyon fark ettim doktorum muayene etti ve siğil olmadığını söyledi yine aynı muayene de smear aldırdım yine normal çıktı. Hpv tiplendirmesi yaptırdım 52,51 çıktı. Kolposkopi işlemi yaptırmalı mıyım? Yoksa smearla mı takip etmeliyim? Smear takipini önerirseniz kaç ayda bir yaptırmalıyım? Bilgilerinizi rica ediyorum.. ( 24 yaşındayım , sigara kullanmıyorum. Bayanım)

24 Aralık 2021 11:32
Op. Dr. Aysu Nida Dai Doktora Sor

Op. Dr. Aysu Nida Dai tarafından cevaplandı.

Çok önemli

Hocam size ‘Hocam merhaba erkek arkadaşım ve bende hpv virüsü var. Size sorum gardasil aşısı yaptırmamızı öneriyor musunuz? Uzun zamamdır tek eşli olduğumuz için hpv nin başka bir türünü kapma ihtimalimiz yok. Son olarak Gardasil aşısı hpv nin rahim ağzı kanseri öncüsü lezyonlar yapmasını engeller mi? Yardımlarınızı bekliyorum.’ diye bir soru sormuştum sizde hpv nin tipi önemli yazmışsınız fakat hpv tiplemesi yaptırmadım. Doktorum 6 ayda bir smear testi yaparak takipte olucağımızı söylediği için gerek görmedi. (21 yaşındayım) Bu durumda cevabınız nedir?

15 Haziran 2021 19:00
Op. Dr. Aysu Nida Dai Doktora Sor

Op. Dr. Aysu Nida Dai tarafından cevaplandı.

Çok önemli

Hocam merhaba erkek arkadaşım ve bende hpv virüsü var. Size sorum gardasil aşısı yaptırmamızı öneriyor musunuz? Uzun zamamdır tek eşli olduğumuz için hpv nin başka bir türünü kapma ihtimalimiz yok. Son olarak Gardasil aşısı hpv nin rahim ağzı kanseri öncüsü lezyonlar yapmasını engeller mi? Yardımlarınızı bekliyorum.

14 Haziran 2021 12:15
Op. Dr. Aysu Nida Dai Doktora Sor

Op. Dr. Aysu Nida Dai tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube