Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Genital kaşıntı ve siğil

Merhabalar.benim sorum şu olucak.vajina üzerinde kaşıntı hissederek özel hastaneye başvurdum.mantar ve iç dudaklarda genital siğil olduğunu öğrendim.mantar için fitil ve ilaç verdi.ayrıca simir örneğini alarak siğil için devletin karşılamadığı özel bi krem kullanmamı istedi.kremi şuan kullanıyorum ancak doktor hpv olabileceğini söyledi.eşimle ilişki içerisinde bulunma konusunda sıkıntı olmucağı söylendi ama ben tereddüt içerisindeyim.eşime bulaşır mı?sağlık kuruluşuna görünmesi gerekir mi? Ayrıca hpv konusunda bilgi alabilir miyim? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.En kısa zamanda sizinle de görüşmek istiyorum.

16 Ocak 2019 21:20
Op. Dr. Özge Şahin Yaşar Doktora Sor

Op. Dr. Özge Şahin Yaşar tarafından cevaplandı.

vajinal kaşıntı

Doktor hanım mehaba ben size bir ay önce adet gecikmesi sorunuyla gelmiştim hormon testi sonuçları normal çıkmıştı siz sormuştunuz altta kaşıntı oluyor mu diye olmuyor demiştim ama ara ara oluyor hijyensizlikten olabilir ne yapmalıyım?

3 Temmuz 2018 22:29
Op. Dr. Özge Şahin Yaşar Doktora Sor

Op. Dr. Özge Şahin Yaşar tarafından cevaplandı.

Hamilelik ihtimali ve mantar

Doktor hanım merhabalar, ben 2 senelik evliyim. yumurtlama olmadigi ve bebek sahibi olmak istedigimiz icin bu ay gonal f 900, ovitrelle ve progestan 200 mg kullandim. Progestan bende mantar yapti kasinti yanma ve akinti var. adetimede on gun var. Progestani birakmali miyim yoksa devam mi etmeliyim, doktorumu aradim gyno lomexin fitil ve travazol krem onerdi. Her ihtimale karsi ilac kullanmak istemiyorum ama bu ilaclarin bi zarari olmadigini soyledi. Henuz kullanmadım ama sikayetlerim cok fazlalasti. Kullanmamda bi sakinca var midir, Progestani fitil olarak kullanmak yan etkileri azaltir demisti mantar icinde gecerli mi, birde suan kullandigim progestan kapsul hem oral hemde fitil olarak mi kullaniliyor yoksa fitil icin farkli sekilde mi pro...

3 Ocak 2018 07:35
Op. Dr. Özge Şahin Yaşar Doktora Sor

Op. Dr. Özge Şahin Yaşar tarafından cevaplandı.

İlaç kullanımı

Merhabalar hocam iyi günler. Yoğun akıntı ve kaşıntı sebebiyle doktora gittim doktorum bana cleocin vajinal krem ve exagyn fitil verdi fakat eczanede kullanımla alakalı kafam karıştı acaba ikisi beraber aynı zamanda kullanılabilir mi yoksa önce biri bitmeli sonra diğeri mi kullanılmalı? Şimdiden teşekkür ederim.

13 Aralık 2017 15:12
Op. Dr. Özge Şahin Yaşar Doktora Sor

Op. Dr. Özge Şahin Yaşar tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube