Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

DKH nı ne zaman kullanmaya başlamalıyım?

Merhaba hocalarım kolay gelsin.Son regl 8 temmuzda başladı 14 temmuzda bitti.O gece eşimle ilişki yaşadım ama içime boşalmadı.3 aylık evliyim ve korunmayı sadece bu şekilde yapıyoruz.Sonra 15 ve 16 sında da ilişkilerimiz oldu.İçimde bir tedirginlik oldu ve ayın 17 sinde ella kullandım.Kan testi ve idrar testi yaptırdım sonuç negatif.Doktora çıktım ve doktor bana yasmin hapını önerdi ama reglnin 2.günü almaya başlamamı söyledi.Şimdi şöyle bir sorum var ben hala gecikmedeyim ve regl olmadım.Belirtiler ve beyaz akıntım var ama olamıyorum.Psikolojik olarak ilişki yaşarken tedirgin oluyorum.Regl olmadan hapı kullanmaya başlayabilir miyim?Hapı kullanmaya başladığım zaman reglim gecikir mi?

15 Ağustos 2017 19:09
Op. Dr. Muazzez Öztürk Doktora Sor

Op. Dr. Muazzez Öztürk tarafından cevaplandı.

Doğum kontrol

Merhabalar doktor hanım bir ay sonra düğünüm var ve doğum kontrol hapı kullanmaya başladım doktor tavsiyesi ile ancak 21 tablet bittikten bir hafta sonra düğünüm var ve adet olma durumum var bunu geciktirmek için ne yapabilirim. Desolett kullanıyorum birde adet geciktirici kullanmam doğru olmaz diye düşündüm. Yardımcı olurmusunuz lütfen ??

17 Temmuz 2015 12:03
Op. Dr. Muazzez Öztürk Doktora Sor

Op. Dr. Muazzez Öztürk tarafından cevaplandı.

Ella ertesi gün hapı

Merhaba, eşimle dün gece ilişkiye girdik. prezervatif takmıştı ama sonradan içime kaçmış. eşimde o an içime boşaldı. 10 dk sonra eczaneden ELLA ertesi gün hapı aldı ve yuttum acaba hamile kalma olasılığım var mıdır?

5 Temmuz 2015 01:23
Op. Dr. Muazzez Öztürk Doktora Sor

Op. Dr. Muazzez Öztürk tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube