Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Adet gecikmesi

Hocam merhaba.biz erkek arkadaşımla şubatın ortalarında beraber olduk.prezervatifle korunduk ve erkek arkadaşım prezervatif olmasına rağmen dışarı boşaldı.sadece 2 kere prezervatifsiz temas oldu.şubatın sonunda adet gördüm ve 6 gün sürdü.bu ay çok stresli ve yoğun geçti,adetimden 1 hafta önce ağır grip ve ishal atlattım, antibiyotik ve çeşitli ilaçlar da kullandım. 25 mart adet günümdü.25 martta arabayla 500 km mesafeye 2 günlük seyahat etmek zorunda kaldım.aonuç olarak adetim 4 gün gecikmiş durumda.son 3 gündür göğüslerde hassasiyet var ancak adet olamadım.ben ihtimal vermiyorum ama yine de bi acaba mı diye şüpheye düşüyorum.sizce durum nedir?

29 Mart 2018 19:40
Op. Dr. Nilgün Fatma Dirlik Doktora Sor

Op. Dr. Nilgün Fatma Dirlik tarafından cevaplandı.

ilk gebelik

Hayırlı günler dr hanım kanda gebelik testine göre karar vermek doğru olur yazmışsınız.Kasım 14 ünde yaptırdım hcg değerim 4549,6 çıktı ve ultrasonda kese göründü.iki hafta sonra kalp atışı için çağrıldım.Gittiğim dr henüz daha bebeğin kan dolaşımı olmayacağı için erken gebelikte kullandığım ilacın sorun olmayacağını söyledi.Sizce bu hcg değeri normal mi ve ekim 31 de 0,9 çıkmıştı değer.Şuan kaç haftalık tahmin edebilirmiyiz?

27 Kasım 2017 17:13
Op. Dr. Nilgün Fatma Dirlik Doktora Sor

Op. Dr. Nilgün Fatma Dirlik tarafından cevaplandı.

Gebelik Şüphesi

Karnımda bir süredir şişlik var. 14 haftalık gebe olduğumdan şüpheleniyorum. Gerçi bir kere adet gördüm ama hamileyken adet görenler oluyormuş. Bu şüpheden önce de adetlerim düzensizdi. Doktora adetlerimin düzensiz olduğunu söyledim. Ultrasonda çocuk görünür müydü? Baktığında sadece kist olduğunu söyledi ve test yaptı. Beta Hcg 0.9 çıktı ve 15 gün sonra tekrar test yaparak yumurtlama tembelliği olduğunu söyleyerek adet söktürücü ilaç verdi. Acaba gözden kaçmış bir şey olması mümkün müdür? Yoksa karnımdaki şişlik başka bir rahatsızlıktan mı kaynaklanmaktadır?

29 Ağustos 2017 22:32
Op. Dr. Nilgün Fatma Dirlik Doktora Sor

Op. Dr. Nilgün Fatma Dirlik tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube