Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Ultrason degerleri

Mrh sayin hocam, ben ruya yalvac yurt disinda yasiyorum 6 haftalik gebeyim size ultrason degerlerimi yaziyorum bana bunlarin aciklamasini yaparmisiniz sag ust kosede MI 0.7 TIs 0.3 IC5-9 OB-1 Fr 23 CHI Frq 0,7 Gn 34 S/A 2/3 Map F/0 D 7.0 Dr 69 AO% 95 Bu bilgilere gore hersey normal mi? Bir de gebeligim adet tarifime gore 6 gun geride bu bir sorun yaratir mi? Simdiden cok tesekkur ederim iyiki sizler gibi turk doktorlarimiz var.

5 Haziran 2015 20:08
Op. Dr. İrfan Tarhan Doktora Sor

Op. Dr. İrfan Tarhan tarafından cevaplandı.

Hamilelikte kas gevsetici kullanimi

Hocam 26 yasindayim suan ilk gebeligimin 14 haftasindayim ve uc gundur boyun agrisi yasadigim icin daha once kullandigim muscoril merhem 0.25% ensemin tamamina bir kereligine surdum. Prospektusune bakmak malesef sonradan aklima geldi hamilelerin kullanmamasi gerekiyormus. Suan Amerikada yasadigim icin etken maddesi ayni olan ilac burada olmadigindan herhangi bir doktora soramiyorum ve cok endiseliyim. Ilaci surdukten 4 saat sonra bolgeyi temizledim ancak kas agrim hafifledigi icin etki ettigini anladim. Bebege ciddi bir zarar vermis olabilir mi acaba?

27 Mayıs 2015 20:22
Op. Dr. İrfan Tarhan Doktora Sor

Op. Dr. İrfan Tarhan tarafından cevaplandı.

bebegimde bobrek genislemesi

Merhaba, 35 haftalik hamileyim son 1 aydir bebegimde bobrek genislemesi oldugunu soyledi doktorum. once sag bobrekte basladi, 5 gun onceki kontrolde sol bobrekte de genisleme oldugunu soyledi. ama genislemelerin onemli boyutta olmadigini soyledi. sizce bu genislemenin sebebi nedir? İlk gebeligim ve cok panik yapiyorum doktorum her ne kadar panik yapacak birsey olmadigini soylese de. bir de size danismak istedim. bobrek neden genisler, nasil tedavi edilir?

25 Mayıs 2015 13:35
Op. Dr. İrfan Tarhan Doktora Sor

Op. Dr. İrfan Tarhan tarafından cevaplandı.

KAN UYUŞMAZLIĞI

hocam merheba eşim 8 haftalıkken düşük yaşadı 2 ay önce kan uyuşmazlığı olduğumuz söylendi kürtajdan sonra eşime iğne vuruldu kan uyuşmazlığı iğnesi size bazı sorularım olucak çoçuk sahibi olmak istemek için aradan süre geçmesi gerekirmi ,düşük riskimiz çoçuğun sakat olma riski yüksek olurmu kan uyuşmazlığı yüzünden çevrede öyle bir söylem varda gebe kalma ihtimalimiz azalırmı hocam cevabınız yorumunuz için çok tşk ederim...

7 Mart 2015 10:21
Op. Dr. İrfan Tarhan Doktora Sor

Op. Dr. İrfan Tarhan tarafından cevaplandı.

KASIK AĞRISI

EŞİM 26 YAŞINDA 50 KİLO 14 HAFTALIK GEBE 5İNCİ AYINDAN 14ÜNCÜ HAFTASINA KADAR ARASIRA KANAMALARI OLDU ZAMAN ZAMAN KASIK AĞRILARI ÖZELLİKLE SOL TARAFTA DAHA COK ŞİDDETLİ OLACAK ŞEKİLDE AĞRILARI OLUYOR İLAÇ OLARAK PROGESTAN VE DECAVİT KULLANIYOR İSTİRAHAT EDİYOR.ATEŞ BASMASI KASIK AĞRISI SOL TARAFTA ŞİDDETLİ OLDUĞU ZAMAN TERLEMESİDE OLUYOR NELERE BAĞLAYABİLİRİZ DOKTOR BEY TEŞEKKÜRLER.

13 Şubat 2015 00:02
Op. Dr. İrfan Tarhan Doktora Sor

Op. Dr. İrfan Tarhan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube