Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Erken doğum

Merhaba abi ben 23 haftalik erken doğum yaptım bebeğimin enfeksiyondan dolayı anne karnında suyu patladı normal dogum yaptim ne kadar süre zarfında çocuk yapabilirim ve doğum yapınca vücut tekrardan yenilendigi için enfeksiyon tedavisi görmem gerekiyormu

7 Aralık 2016 22:29
Op. Dr. Tevfik Uğur Sipahi Doktora Sor

Op. Dr. Tevfik Uğur Sipahi tarafından cevaplandı.

24 haftada açılma

Hocam merhaba; 24 haftalık hamileyim. 10 gün önce kontrol için gittiğimde rahim ağzında açılmam olduğunu söyledi doktorum ve istirahat verdi. Açılma için herhangi bir ilaç vermedi. Decavit, oroferon, magnesium diasporal kullanıyorum. Daha önce 14 haftalık bir düşüğüm var, Bebek patolojisinde gelişim geriliği ve burun basıklığı çıktı. Bu gebeliğimde açılmaya kadar sıkıntı yaşamadım. Kesenin aşağıda yerleştiğini söylemişti ilk Zaman'larda doktorum.Serklajı uygun görmedi kese yırtılabilirsa bebeği kaybedebileceğimizi söyledi? Siz ne tavsiye edersiniz? Açılma olacak diye duş almaya bile çekiniyorum. Bikini bölgeme ağda yaptırsam açılmayı tetikler mi acaba..? Siz ne tavsiye edersiniz. Konu ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.

18 Ağustos 2016 21:18
Op. Dr. Tevfik Uğur Sipahi Doktora Sor

Op. Dr. Tevfik Uğur Sipahi tarafından cevaplandı.

37 haftalık doğan bebekler

mrb.hocam.36 haftalık gebeyim.geçen yıl kordon dolanmasından dolayı bebegi 39.haftada kaybetmiştim .yine aynı durumu yasamamak için sezeryan ile 37.haftada alınma durumu var.suan 2700 gr.acaba bir hafta daha mı dursam 38 . haftayı beklesem mi?kaçınma yaklaşma çatışması yaşıyorum.37.haftada alınan bebekte sıkıntılar çok olur mu?

23 Ocak 2016 02:26
Op. Dr. Tevfik Uğur Sipahi Doktora Sor

Op. Dr. Tevfik Uğur Sipahi tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube