Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

endometriozis

Hocam merhabalar.ben samsunda oturuyorum.7 yaşında bir oğlum var.evlenmeden önce adet düzensizliklerim için doktora gittiğimde çift rahimim olduğunu öğrendim.Doğumum sezaryenle oldu.doktorum bebeğin tüp bebekmi olup olmadığını sordu.ama ben normal yolla hamile kalmıştım.rahimde şekil bozukluğu olduğunu rahimi toparlayamadığını söyledi.doğumdan iki sene sonra sağ rektus kası içinde endometrioma teşhisi konuldu.Geçen sene eylül ayında bir operasyon geçirdim ve başarısız oldu.çok şiddetli ağrılarım var ama bebekte istiyoruz.ben böyle hamile kalabilirmiyim..

23 Aralık 2015 15:00
Op. Dr. Birgül Karakoç Doktora Sor

Op. Dr. Birgül Karakoç tarafından cevaplandı.

Çikolata kisti

Hocam merhaba tüp bebek tedavisine başlamadan önce 4 cm'lik çikolata kistim vardı.Hiç bir sıkıntı,Ağrı yaşamadım taki geçen ay şiddetli bir sğrı geçirdim kist 5 cm olmuş hormon iğnelerinden dolayı galiba. Temmuz ayında ilk tedavim sonucu hamile kaldım fakat 7 haftalıkken kese oluştu kalp atışını duymadık ve 8 haftalıkken kürtaj oldum.Doktorum tedavi öncesi rezervi azalttığı düşüncesiyle kisti almadı. Benim merak ettiğim çikolata kistinin alınması gerekir miydi? Bebeğin gelişmesi üzerinde olumsuz bir etkiye ve düşüğe sebep olur mu? 2. Tedavi öncesi yine aynı şeyi yaşarsam diye endişelerim var.Çok teşekkür ederim.

22 Kasım 2015 10:13
Op. Dr. Birgül Karakoç Doktora Sor

Op. Dr. Birgül Karakoç tarafından cevaplandı.

ENDOMETRİOZİS

ENDOMETRİOZİS Sayın Hocam, 1971 doğumluyum evliyim ve çocuğum yok. 2004 yılında endometriozis tanısı ile ilk ameliyatımı 2011 yılında yine endometriosiz tanısı ile ikinci ameliyatımı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde oldum. Son ameliyatımdan 1,5 yıl sonra adet düzensizliği ile başlayan menopoz belirtileri (bununla ilgili tahlil yapıldı) Primolut-N ilacına başlatıldım. Ocak 2015'te yeniden üçüncü defa endometriozis tanısı konuldu. 30 aydır aynı ilacı kullanmakta olup, düzenli adet görmekteyim. (6 ayda bir Karaciğer testi yaptırdım. Sonuçlar düzgün çıkıyor.) Ağustos ayında doktor kontrolüm vardı. Ancak doktorumun anılan Fakülteden ayrılması nedeniyle ulaşamadım. Bu arada ilaç kullanmayı Ağustos ayında bıraktım. Akabinde 25 gün sonra ve 18 gün sonr...

2 Ekim 2015 09:13
Op. Dr. Birgül Karakoç Doktora Sor

Op. Dr. Birgül Karakoç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube