Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

orgametril

35 yaşından sonra adet düzensizlikleri yaşadım.(adet olamama yada çok az adet kanaması şeklinde) 2 yıl aralıklı olarak orgametril kullandım.Bu zaman diliminde 2 defa tanı amaçlı kürtaj oldum.A tipisiz kalınlaşma var denildi sonra normal denildi.Sonra düzelmeyince doktorum her ay 10 gün kullanmam gerektiğini söyledi. 2 yıldırda sürekli kullanıyorum.Her ay düzenli kanama olmakta fakat miktarı çok az bu normal bir durum mu? Sürekli orgametril kullanmanın bir zararı olur mu? Doktoruma sorduğumda menepoz oluncaya kadar kullanacaksın dedi.Bir de orgametril tüylenme yapar mı? Epilasyon yaptırıyorum ve tüylerimde dökülme olmuyor orgametrilin böyle bir etkisi olabilir mi? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. iyi günler.

14 Temmuz 2014 18:09
Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak tarafından cevaplandı.

çikolata kisti

mrb doktor bey,biçok kez muayene oldum en son yapılan emar sonucum şöyle:büyüğü sağ overde yaklaşık 24*34 mm boyutunda, sol overde 30*48 mm boyutunda olmak üzere T1 ağırlıklı kesitlerde hiperintens, T2 ağırlıklı kesitlerde hafif hiperintens İVKM sonrasında anlamlı sinyal değişikliği saptanmayan USG ile birlikte değerlendirildiğinde komplike kistik lezyonlar izlenmiş olup tanımlanan lezyonların ayırıcı tanısında öncelikle endometrioma ve hemorajik over kisti gözönünde bulundurulmalıdır.emar sonrasında yaptırdığım CEA 0,54, CA125:18,4 çıktı.bu sonuca göre çikolata kistimi yoksa hemorajik kistten mi daha çok bahsetmek gerekir?gebe kalamıyorum.

24 Nisan 2014 08:07
Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak tarafından cevaplandı.

kötü çıkabilir mi?

mrb doktor bey annem 53 yaşında uzun süredir menopoza girememişti.her adet dönemi kürtaj olmazsa kesilmiyordu 3. kürtajında rahmindeki politleri temizledi doktorlar. 2 ay sonra geçen hafta yine adet gördü doktora gittiğimizde doktor rahminin tertemiz olduğunu politlerin de olmadığını söyledi fakat rahim büyümesi varmış ve parça alında.sonucu kötü çıkma ihtimali varmı ne yapmalıyız.rahim büyümesi ne kadar tehlikeli bir durum cevabınız için teşekkürler.

10 Nisan 2014 13:30
Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube