Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

vısanne ilaç kullanımı

merhaba hocam ben 2008 yılında over kıst tanısıyla ankara numune hastanesınde servısınızde 1 ay yattım ve amelıyatımı sız yapmıstınız.benı sıze gonderen gulbın yıldıran adlı öğrencınız olmustu.hocam sımdı benım sorunum çok sıddetlı ağrılı adet problemı.duzensızlıkte mevcut.majezıkten baska bır ilaç ağrılarımı kesmıyor.dun amasyada gulbın hocamın yanına gıttım bana yenı bır ilaç yapıldığını soyledı ılacın adı vısanne 2 mg ama ben yan etkılerını okuyunca almaya cesaret edemedım.25 yasındayım ve bekarım.yıne hocamız bunun endometrıozıs olabileceğını ve bu ılacın bu tedavı için kullanılacağını soyledı.yumurtalık ve rahımde kıst vs yok temız dedı.bu ilacı kullanmalı mıyım ? sızın önerılerınıze ıhtıyacım var.yardımcı olursanız sevınırım ..iyi çal...

27 Ocak 2014 12:15
Prof. Dr. Ferit Saraçoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ferit Saraçoğlu tarafından cevaplandı.

Hamile kalabilir miyim?

Merhaba hocam ben 22 yaşında, 3 yıllık evli bir bayanım. Bundan 6 ay önce laparoskopi ve histereskopi oldum. Bende endometriozis var. Sol yumurtalığımda 3,5 cm. çikolata kisti, rahimde 1,5 cm polip ve uterus septum vardı. Bunlar laparoskopi ve histereskopiyle ortadan kalktı.(Endometriozis ikinci evreden ucuncu evreye gecis doneminde) Fakat 6 ay geçmesine rağmen gebe kalamadım. Bu hastalığın tedavisi mümkün mü?Doktorum oncelikle asilama onerdi.Sizcede asilama mi denemeliyiz ilk basta?Nasıl gebe kalabilirim?Teşekkürler.

22 Ocak 2014 09:27
Prof. Dr. Ferit Saraçoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ferit Saraçoğlu tarafından cevaplandı.

overde kist tedavisi

Merhaba Ferit Bey.ben 34 yaşında bekarım.1,5 ay önce bir trafik kazası geçirdim ve kontroller sonucu *** *** ** tarihinde doktor raporunda sol overde 4*3,5 cm boyutlarında,ince septalar barındıran,ince cidarlı kistik lezyon saptandı.Ardından*** *** ** tarihinde tekrar muayene olduğumda da sol overde kalın septalar içeren 45*43mm ebadında kistik lezyon olduğu söylendi.Doğum kontrol hapından da ginera verildi.Onu kullanıyorum.ama ben 2005 yılında da endometriozistten dolayı ameliyat olmuştum.ve haliylen korkuyorum.Şiimdiki kistimde giderek büyüyüp bana zarar verir mi?Ya da yok etmek için ne yapabilirim.Çok teşekkür ederim.

16 Ocak 2014 00:02
Prof. Dr. Ferit Saraçoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ferit Saraçoğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube