Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

missed abborted

hocam merhaba 7 nisan 2017 tarihinde missed abbort sebebiyle 17 haftalık bebeğimi ilaçla normal doğurarak düşürdüm. plesentanın içeride kalmasına bağlı küretaj yapıldı. küretaj sonrası rahimin delinmemesi adına küçük bir parçanın kaldığı söylendi. küretajdan sonra yaklaşık 5 gün hafif akıntılar geldi hiç bir ağrı yada enfeksiyon belirtisi yaşamadım. henüz adet olmadım.sormak istediğim küçük parçanın bana herhangi bir zararı olabilir mi bundan sonraki süreçte ne yapmam gerekir. şimdiden teşekkürler

3 Mayıs 2017 11:40
Op. Dr. Kemal Hükmen Doktora Sor

Op. Dr. Kemal Hükmen tarafından cevaplandı.

abortus ve rahim yapışıklık

İyi çalışmalar Kemal Bey, Yaşım 30.iki düşük yaşadım.6 ve 7 haftalıktı.Trombofili testi yapıldı.FVL1691G> wild tip.Protein S activisi *** *** ** aralık).diğer hormon testlerinin hepsi normal.doktor hamile kalınca iğne ve sürekli coraspirin kullanmam gerektiğini söyledi.düşüklerin sebebi protein S düşüklüğü olabilir mi?en son kürtaj oldum üzerinden bir yıl geçti fakat hamile kalamıyorum.adetlerimde yarı yarıya azaldı.histeroskopi yapıldı çok hafif yapışıklık çıktı.fakat adetlerim düzelmedi ve hamile kalamıyorum.iki gebeliğimde ilk seferde olmuştu.normal yolla gebe kalamayacağım gibi geliyor.hamile kalmak için diğer alternatif yöntemlerimi denesek?.dr lar beklememizi söylüyor.

30 Ocak 2017 10:24
Op. Dr. Kemal Hükmen Doktora Sor

Op. Dr. Kemal Hükmen tarafından cevaplandı.

düşük ve proluton

merhaba .ben 6 haftalık 2 tane düşük yaptım 26 yaşındayım polikistik over tanım var .kan pıhtılaşması test yaptırdım A1298C ve C677T heterezigot ,faktör 2 ve 5 homozigot çıktı. Şimdi 4 haftalık gebeyim proluton depot ve pregestan 200 ml verdi doktor ama çok fazla karın kasılması ağrı var birazda kanama oldu.test sonuçlarım normal mi ve bu kadar ağrı düşük başlangıcı olabilir mi. şimdiden teşekkür ederim.

1 Mayıs 2016 20:31
Op. Dr. Kemal Hükmen Doktora Sor

Op. Dr. Kemal Hükmen tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube