Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

dusuk abortus

Hocam benim 3dusugum oldu yani kalp atışları8haftaliken duruyor benim 2cocugum var rahim filmi çektik temiz butun tahliler temiz çıkıyor son dusugumde kan sulandırıcı iğneye başladım yine dustu şimdiki doktorum hamile kalmadan 3ay önce iğneye basliyacan 3gunde bir vurcan ve aspirin kullanacan diyor beni bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

17 Eylül 2016 21:58
Prof. Dr. Ali Ergün Doktora Sor

Prof. Dr. Ali Ergün tarafından cevaplandı.

Tekrarlayan Düşük :(

2 Gebeliğimde de bhcg 2 günde 2 katına çıkması gerekirken bende yüzde eli yükseldi hep. İlk gebeliğimde bu nedenden 3 gün hastanede yattım serum vuruldu yavaş yavaş yükseldi ve düzeldi ama eve gittikten bir kaç gün sonra değer düştü düşük yaptım. Şimdi yine düşük yapıyorum kimyasal gebelik dedi doktor. İlki 7 hafta Bu 5 ilkinden daha erken gitti... ikisinde de kurtaja gerek kalmadı. vitiligo hastalığım ve b12 demir eksikliği var bende etkileri olabilir mi? bir de Evlendiğimden beri regl başında ve sonunda kahverengi akıntım oluyor nedeni nedir acaba? Şimdiden teşekkürler.

31 Ağustos 2016 14:24
Prof. Dr. Ali Ergün Doktora Sor

Prof. Dr. Ali Ergün tarafından cevaplandı.

asprin ve claxen

Hocam mrb 9 haftalikken kalp durmasi sonucu kurtaj oldum. Testlerde mthfr ve pai heterozigot cikti. Bir de faktor 5 : 42.5 yani dusuk buna gore hem kanamaya meyilliyim hem de pihtilasma mi var? Bu mumkun mu hocam diger tum degerlerim normal protein s c protrombin faktor v leiden bunlarda sikinti yok. Doktorum hamile kalmadan asprine b12 ve folik asite baslatti. Hamile kalinca ignelere baslayacakmisiz. Benim aklima takilan su hocam: faktor 5 dusukken asprin ve igne kullanimi daha cok kanamaya yol acmaz mi cok tedirginim.....bi hematologla yuzyuze gorusun demeyin hocam bulundugum yer itibariyle doktor bile zor buluyorum. sadece bana bir yol gosterin.Simdiden tesekkur ederim.

25 Haziran 2016 12:09
Prof. Dr. Ali Ergün Doktora Sor

Prof. Dr. Ali Ergün tarafından cevaplandı.

14+2 haftalıkken düşük

Hocam merhaba; 14 haftalıkken bir düşük yaptım. Tedbir amaçlı kürtaj da yapıldı.ilk gebeliğimdi. Bebek patolojiye gönderildi. Gelişimi tam değilmiş sağ kol ve belden aşağısı oluşmamış, hamilelik boyunca doktorların verdiği ilaçlardan ve iğnelerden başka bir ilaç kullanmadım. Zaten hep düşük riski vardı sürekli şiddetli kanamalarım oluyordu. Şu an eşimle bana genetik için testler yapıldı. Benim kan, çinko, b12, folik asit değerlerime bakıldı. Henüz sonuçlar çıkmadı. Sizin de önerebileceğini testler var mıdır? Tekrar hamilelik için ne kadar beklemeliyim? Tekrar böyle bir şey yaşamamak için nelere dikkat etmeliyim?

23 Eylül 2015 10:57
Prof. Dr. Ali Ergün Doktora Sor

Prof. Dr. Ali Ergün tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube