Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Tekrar düşük olmaması için

Volkan bey daha önce iki defa hamile kaldım ve ikisinide 5. Haftada kaybettim ilkinde kürtaj olmak zorunda kaldım şimdi tekrar hamileyim ve yine düşük yapmaktan korkuyorum .ailemde şeker hastalığı var gizli şeker olabilirmi yada düşüğe sebep olanilir mi yada ne yapmam lazım herhangi bi test yapmam lazımmı . Çok uzattım ama cevaplayabilirseniz çok mutlu olcam çok teşekkürler

15 Kasım 2016 21:43
Op. Dr. Volkan Aksakallı Doktora Sor

Op. Dr. Volkan Aksakallı tarafından cevaplandı.

hsg sonucum

Hocam 1 yıl önce kalp atışı olmadığı için düşük yaptım.Daha sonraki tedavi aşamasında gebe kalamadım hsg çekilmem istendi sonucunu yorumlayabilirmisiniz. Uterus sola devrik endomeriyal kavite şekli arkuat uterus varlığı ile uyumludur.Konturları düzgündür, kaviede patolojikdolum defekti izlenmedi.Sol tubadan yeterli miktarda kontrast serbestleşmesi gerçekleşmiştir. Sol tuba ampullası orta hatta sol kornual bölgeye uzanacak şekilde malpozedir.(Yapışıklık). Sağ tuba siistmik segmenti ve fibrotik -kontrakte görünümdeki ampulla oldukça zayıf kontraslanmıştır.(kronik iflamasyon,fibroszis.obstüriksiyon) kontrol grafide sol tarafta tubal kontrastın kısmen sebat ettiği dikkat çekmiş.sağda tubal kontrast yoğunlaşmıştır.

8 Ağustos 2016 11:31
Op. Dr. Volkan Aksakallı Doktora Sor

Op. Dr. Volkan Aksakallı tarafından cevaplandı.

Düşen beta hcg ve gebelik sonlandırma

Hocam merhaba son adet tarihim 8 haziran *** *** ** hafta önce beta hcg 228 çıktı yaklaşık hamile olduğumu öğrendim 2 gün sonra tekrar kan alındı 293 çıktı doktor yükselmeyi az buldu tekrar 2 gün sonra gel dedi bu seferde 340 çıktı gene yükselme azdı dış gebelik veya düşük olacağını ve gebeliğin sonlandırılmasını söyledi 2 gün sonra tekrar ölçtük bu sefer düşüşe geçmişti 320 çıktı bugün 2 gün daha geçti 270e düşmüş ne yapmam lazım iğneyle gebeliği sonlandırmak istiyorlar sizin tavsiyeniz nedir?

21 Temmuz 2016 14:05
Op. Dr. Volkan Aksakallı Doktora Sor

Op. Dr. Volkan Aksakallı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube