Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Erken dogum

Mrb Eray Bey.benim 15 temmuzda 18 haftalik bebegimin suyu gelmesiyle kaybettim.Suni sanci verilerek normal doğum yaptım.kontrol icin gittigimde rahim küçüklüğü dendi.bebekte bi sorun görülmedi.bundan sonra nasil bir yol izlemeliyim.cvp verirseniz sevinirim teşekkürler şimdiden.

16 Eylül 2016 10:15
Prof. Dr. Eray Çalışkan Doktora Sor

Prof. Dr. Eray Çalışkan tarafından cevaplandı.

Erken dusuk

Hocam merhaba,ben Ankilozan spondılıt(iltıhaplı romatızma)hastasıyım.9 haftalık bebeğimin kalp atısları durdu dıye kurtaj olmak zorunda kaldım.ve crp degerım79 du.9.haftamda .aşırı derecede sırtlarımda Ağrı'larım vardı romatızmadan dolayı.ılk 3aylık dönemdeyim dıye hıc ılacda kullanamadım.merak ettıgım romatızmanın dusuk uZerınde etkısı varmı.tekrar gebelık yasarsam (gebelıkde ilaç kullanamadığım ıcın crp yukselıyor)bu iltıhabı düşürecek ve Ağrı'larım ıcın ilk 3 aylık donemde kullanılan ılaclar varmı..okadar çok agrım oldukı hamıle kalmaktan tekrar korkar oldum.bu arada ılk gebelıgımdı yasımda 32.

12 Şubat 2016 08:08
Prof. Dr. Eray Çalışkan Doktora Sor

Prof. Dr. Eray Çalışkan tarafından cevaplandı.

TEST SONUÇLARI

HOCAM EŞİM 2 DÜŞÜK YAPTI.BAZI TESTLER YAPTIRDIK. TOXOPLAZMA IGG NEGATİF 0.1 TOXOPLAZMA IGM NEGATİF 0.10 ÇIKMIŞ.BİDE ŞU YAZIYO: TOXOPLAZMA IGG AVİDİTE TOXOPLASMA IgG ve TOXOPLASMA IgM NEGATİF OLDUĞU İÇİN AVİDİTE TESTİ ÖNERİLMİYOR KİTİN DEĞİŞMESİ NEDENİYLE AVİDİTE TESTİNİN ARALIĞI YENİDEN DÜZENLENMİŞTİR. DÜŞÜK IGG AVİDİTE index < - 0.3 YÜKSEK IGG AVİDİTE index > - 0.3 HOCAM TOXOPLASMA IGG VE IGM HER IKISIDE NEGATİF ÇIKMIŞ ŞİMDİ SONUÇLARI İYİ Mİ KÖTÜ MÜ?

27 Aralık 2015 00:19
Prof. Dr. Eray Çalışkan Doktora Sor

Prof. Dr. Eray Çalışkan tarafından cevaplandı.

Erken düşük

Hocam benim sorunum ilk gebeliğim hiç bir sorun yokken 24 haftada aniden suyum geldi ve bebeğimi kaybettim ilki böyle oldu ikinci de öyle olacak değil dediler doktorlar ve ikinci kez dört ay gibi bi süre sonra tekrar hamile kaldım ve ondada 16 haftalıkken Ağrı'lar la birlikte tekrar suyum geldi rahim boyuna falan bakılıyor du düzenli kontrollerimi de oluyordum ama ikinci kez hamileliğimi sonlandırılması gerekti bir hafta oldu ve Nasıl bir yol izlemem gerekiyor tekrar hamile ne Zaman kalmalıyım kalırsam Nasıl bi tedaviye ihtiyacım var yardım edermisiniz

22 Ekim 2015 20:28
Prof. Dr. Eray Çalışkan Doktora Sor

Prof. Dr. Eray Çalışkan tarafından cevaplandı.

düşük sonrası yeniden başlayan kanama

Hocam merhaba, 11 haziranda 4+3 günlük hamileyken düşük yapmaya başladım, 12 haziranda betahgc 35'e düşmüştü. Doktorum düşük olduğunu, çok erken olduğu için takibe gerek olmadığını söyledi. Kanamam 7 gün sürdü ve tamamen sonlandı. Tam bir hafta sonra cinsel ilişki sonrasında hafif kırmızı lekelenme oldu, ve devam etti. Adet kanamasına dönüştü diyebilirim, bugün 6. gün ve azaldı, biter diye umut ediyorum. Bu ikinci kanama başladıktan sonra sağlık ocağında betahgc testi yaptırdım ve negatifti. Size sormak istediğim bu ikinci kanama neden olmuş olabilir? Normal döngüme ne zaman dönebilirim. İnternette ovulasyon kanaması olabileceği yazılmış ama bu kadar uzun süre ovulasyon kanaması olur mu? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

30 Haziran 2015 11:56
Prof. Dr. Eray Çalışkan Doktora Sor

Prof. Dr. Eray Çalışkan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube