Kadın Hastalıkları ve Doğum - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

kimyasal gebelik teshisi dogrumudur

Hcg 42 ile lekelenmeler basladi ve hcg16 ya dustugunde adet kanaması seklinde kimyasal bir gebelik gecirdigim soylendi bir haftadir kanamam yogun olmamakla birlikte devam ediyor hcg testini tekrar yaptirip sifirlandigini gormelimiyim? Su durumda bir dis gebelik soz konusu olabilirmi? Tum bunlarin ardindan hemen bebek sahibi olmayi istemek ne kadar dogrudur? Cok tesekkur ederim iyi calismalar...

8 Ağustos 2014 17:15
Op. Dr. Güvenç Karlıkaya Doktora Sor

Op. Dr. Güvenç Karlıkaya tarafından cevaplandı.

Nasıl bir yol izlemeliyim?

merhaba doktor bey. benim beta hcg değerim 3000 di iki gün sonra 3489 oldu ertesi gün ise 3948 oldu ve vajınadan muayene oldum dış gebelik olduğu anlaşıldı ve kürtaj yapıldı. kürtajın arkasından da içimde kalanları temizlesin diye bi iğne yapıldı. ve doktorum sürekli kan değeri alıp değer sıfırlanıncaya kadar takip edicez dedi. kurtajdan 3 gün sonra deger ölçüldü 6677 çıktı. ultrasondan baktı herşey normal dedi. iki gün sonra tekrar kan testi yapalım dedi asıl kurtajdan 7 gün sonra değer düşmeye başlamalı dedi doktor. şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim? kurtajdan sonra 2-3 ay bebek düşünülmemeli deniliyor tekrar bebek düşünmeye en erken ne zaman başlamalıyız? ve bu dış gebelik bir daha tekrar edebilir mi?

22 Şubat 2014 10:05
Op. Dr. Güvenç Karlıkaya Doktora Sor

Op. Dr. Güvenç Karlıkaya tarafından cevaplandı.

gebelik

Merhaba Doktor Bey,Size bi sorum var ama.Ben 28 yaşında 4 yıllık evliyim.Hamile kaldım 2,5 aylıkken bebeğim karnımda öldü.Kürtajla aldılar.Aradan 4 ay geçince tekrar hamile kaldım fakat bu seferde dış gebelik dedi doktor.İğne yaparak kanama yoluyla dış gebelikten kurtuldum.Doktorum şimdi 3 ay takip edip tekrar hamile kalabilceğimi söyledi.Fakat artık korkuyorum sizce başka doktorlara gitmem gereklimi.Doktorum başka yere sevketmedi beni.Sadece şansızlık olarak görüyor başıma gelenleri.Şimdiden teşekkür ederim.

6 Ocak 2014 12:50
Op. Dr. Güvenç Karlıkaya Doktora Sor

Op. Dr. Güvenç Karlıkaya tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube